Popečci od koprive
Još ima koprive na placu, no ovo su joj zaista zadnji dani. Iako nije više onako mlada, još je jednako ukusna. Ovakve popečke možete pripremiti i s blitvom ili špinatom. No, s koprivom su posebni :D
300g koprive (jedna vrećica s placa)
200g zobenih pahuljica
1 žlica maslinovog ulja
1 manji luk
1 žlica nasjeckanog peršina
1 jaje
sol i papar
krušne mrvice
ulje za prženje
Zobene pahuljice namočiti u vodi.
Koprivu pažljivo očistiti, oprati i kratko prokuhati u kipućoj slanoj vodi. Ocijediti ju i sitno narezati.
Na maslinovom ulju popržiti sitno nasjeckani luk dok ne postane proziran, pa umiješati koprivu, peršin i ocijeđene zobene pahuljice. Posoliti, popapriti i sve dobro promiješati te pustiti da se malo prohladi. U mlaku smjesu umiješati jaje i uz pomoć krušnih mrvica oblikovati popečke. Pržiti u tavi s malo vrućeg ulja, s obje strane do zlatno žute boje.
Poslužiti uz umak od jogurta i salatu kao lagani obrok ili kao prilog uz pečenje.
Taman i kod mene danas kopriva na blogu. Jako ju volim jesti i draga mi je na sve načine.
OdgovoriIzbrišija ju jos otkrivam :)
Izbrišibaš su super!
OdgovoriIzbrišiOdlicno! Jos jedan sjajan recept sa koprivom! :)
OdgovoriIzbrišihvala!
OdgovoriIzbrišijoooj kod mnogih citam razne recepte od koprive!!! a ja ne mogu doci do nje.. shmrk..
OdgovoriIzbrišisuper izgledaju ovi popecci =)
sad bh ti ju najradije nekako poslala :)
OdgovoriIzbrišiI love your photos, the most inspiring and original I've seen.
OdgovoriIzbrišiOdlično izgleda. uvijek volim pronaći novi način za upitrijebiti neke namirnice koje nisu baš česte u mojoj kuhinje, Kod mene su zasad koprive bile osuđene da budu skuhane kao špinat, na mlijeku.
OdgovoriIzbrišipopećci od koprive u Vagabundovoj kolibi u Fuzinama su genijalni, izmedju ostalog
OdgovoriIzbriši