Kubanska jaja
A sad jedan party receptić za jelo koje će svojim bojama ukrasiti i oživjeti svaki stol.
Idealno za proljetno-ljetne proslave rođendana :).
No, može biti i toplo predjelo ili lagani obrok, samo tada prilagodite količine sastojaka broju obroka koji trebate.
10 tvrdo kuhanih jaja
100g naribanog sira
4 žlice mlijeka
pola žličice soli, papar
1 mali najeckani luk
pola one velike zelene paprike, sitno nasjeckane
pola velike crvene paprike, sitno nasjeckane
1 žlica maslinovog ulja
1 dl pasirane rajčice
Ugrijati pećnicu na 200°C. Kuhana jaja uzdužno prerezati i izvaditi žumanjke. U posudi izgnječite žumanjke, dodati 80g naribanog sira, mlijeko, sol i papar te dobro izmješati.
Bjelanjke poslagati u vatrostalnu posudu i puniti ih pripremljenom smjesom.
U tavici ugrijati žlicu maslinovog ulja te dodati luk. Kratko ga propirjati da se zastakli pa dodati paprike. Pirjati par minuta da malo omekša te zaliti sa pasiranom rajčicom. Kratko prokuhati, a ako vam se čini pregusto dodati malo vode.
Umak preliti preko složenih jaja.
Ostatak sira (20g) posipati po jajima.
Peći u zagrijanoj pećnici oko 15 minuta.
Poslužiti toplo.
Verzija za ispis
Idealno za proljetno-ljetne proslave rođendana :).
No, može biti i toplo predjelo ili lagani obrok, samo tada prilagodite količine sastojaka broju obroka koji trebate.
10 tvrdo kuhanih jaja
100g naribanog sira
4 žlice mlijeka
pola žličice soli, papar
1 mali najeckani luk
pola one velike zelene paprike, sitno nasjeckane
pola velike crvene paprike, sitno nasjeckane
1 žlica maslinovog ulja
1 dl pasirane rajčice
Ugrijati pećnicu na 200°C. Kuhana jaja uzdužno prerezati i izvaditi žumanjke. U posudi izgnječite žumanjke, dodati 80g naribanog sira, mlijeko, sol i papar te dobro izmješati.
Bjelanjke poslagati u vatrostalnu posudu i puniti ih pripremljenom smjesom.
U tavici ugrijati žlicu maslinovog ulja te dodati luk. Kratko ga propirjati da se zastakli pa dodati paprike. Pirjati par minuta da malo omekša te zaliti sa pasiranom rajčicom. Kratko prokuhati, a ako vam se čini pregusto dodati malo vode.
Umak preliti preko složenih jaja.
Ostatak sira (20g) posipati po jajima.
Peći u zagrijanoj pećnici oko 15 minuta.
Poslužiti toplo.
Verzija za ispis
Super izgleda, primjetila sam ih već i u prošlomjesećnoj igrici.
OdgovoriIzbrišiHvala :)
IzbrišiŠareno i primamljivo
OdgovoriIzbrišiBas zanimljiv recept... Zgodno za potrositi visak jaja... :)
OdgovoriIzbrišida, samo sto ja jos nisam ovo radila bas sa tom namjenom da potrosim jaja :), ali svakako si u pravu :)
Izbrišibaš zanimljivo, i djeluje jako fino!
OdgovoriIzbrišiVrlo efektno, izdašno i lako za napraviti:)
OdgovoriIzbrišiOdlično i jednostavno što je i velika prednost!
OdgovoriIzbrišima, odlično jelo! mami izgledom, a sigurna sam da je i super okusa.
OdgovoriIzbrišiostavila sam ti malu nagradu na svom blogu!