Pita od jagoda s mrvičastim posipom
Voćne pite su mi jedna od najdražih vrsta kolača. No, nekako su mi draže sve one pečene varijante od kremastih. Tko bi znao zašto...
Posebnost ove pite je u kombinaciji aroma jagoda i muškatnog oraščića u mrvičastom (crumble) posipu.
Miriše nadaleko.... i mami na još jednu krišku, pa još jednu... pa na kraju stane taman jedna za slikanje... ili niti jedna... Zato sam ovog puta sam požurila sa slikanjem :)
Ovaj recept je i moja ulaznica za ovomjesečni krug igre Ajme, koliko nas je koju ovog mjeseca vodi Zoka s bloga My pans and pots.
za tijesto:
125g maslaca
250g brašna
65g šećera
prstohvat soli
1 jaje
Umijesiti tijesto od ovih sastojaka, te ga oblikujte u kuglu i ostavite u hladnjaku pola sata.
za posip:
120g brašna
55g smeđeg šećera
na vrh noža muškatnog oraščića
115g maslaca
dobro izmiješati vilicom da se naprave mrvice te ostaviti u hladnjaku.
za nadjev:
900g očišćenih cijelih jagoda
80g šećera
30g brašna
40g gustina
Jagode očistiti i osušiti, staviti u posudu te dodati šećera, brašno i gustin. Lagano sve izmiješati da se jagode ne zdrobe.
Pećnicu ugrijati na 180°C.
Maslacem namazati kalup za pite. Razvaljati tijesto te ga prenijeti u kalup. Ili ga razvući prstima u samom kalupu. Staviti nadjev tako da jagode tvore višu hrpicu u sredini. Posip izvaditi iz hladnjaka te ga namrviti po jagodama.
Peći 35-40 minuta na 180°C.
Ohladiti, posuti šećerom u prahu i poslužiti.
Printaj recept
Posebnost ove pite je u kombinaciji aroma jagoda i muškatnog oraščića u mrvičastom (crumble) posipu.
Miriše nadaleko.... i mami na još jednu krišku, pa još jednu... pa na kraju stane taman jedna za slikanje... ili niti jedna... Zato sam ovog puta sam požurila sa slikanjem :)
Ovaj recept je i moja ulaznica za ovomjesečni krug igre Ajme, koliko nas je koju ovog mjeseca vodi Zoka s bloga My pans and pots.
za tijesto:
125g maslaca
250g brašna
65g šećera
prstohvat soli
1 jaje
Umijesiti tijesto od ovih sastojaka, te ga oblikujte u kuglu i ostavite u hladnjaku pola sata.
za posip:
120g brašna
55g smeđeg šećera
na vrh noža muškatnog oraščića
115g maslaca
dobro izmiješati vilicom da se naprave mrvice te ostaviti u hladnjaku.
za nadjev:
900g očišćenih cijelih jagoda
80g šećera
30g brašna
40g gustina
Jagode očistiti i osušiti, staviti u posudu te dodati šećera, brašno i gustin. Lagano sve izmiješati da se jagode ne zdrobe.
Pećnicu ugrijati na 180°C.
Maslacem namazati kalup za pite. Razvaljati tijesto te ga prenijeti u kalup. Ili ga razvući prstima u samom kalupu. Staviti nadjev tako da jagode tvore višu hrpicu u sredini. Posip izvaditi iz hladnjaka te ga namrviti po jagodama.
Peći 35-40 minuta na 180°C.
Ohladiti, posuti šećerom u prahu i poslužiti.
Printaj recept
Obožavam mrvičaste pite, one su mi najdraže!
OdgovoriIzbrišifantastična ulaznica!
OdgovoriIzbrišiVolim sve sa mrvicama! Pitica je super!
OdgovoriIzbrišiOva pita mi je super !! Volim inače ove mrvičaste, a kombinacija kako si je ti napravila mi je odlična. I jako lijepo izgleda !
OdgovoriIzbrišijoš jedna obožavateljica mrvičastih posipa na pitama :)
OdgovoriIzbrišiodlično izgleda!
hvala, hvala :)
OdgovoriIzbrišiVolim ovakve mrvicaste pite sa skoro svim vocem... Super! :)
OdgovoriIzbrišiSuper je i ja ih cesto pravim.
OdgovoriIzbriši