Juha od blitve s feta sirom

Zima je napokon iza nas. Ovo je pravo vrijeme da dodamo zelenila u svoj jelovnik. Katkad treba samo malo ideje i mašte da obogatimo svoj stol novim jelima. No to što su možda nova ne mora nužno značiti da će biti komplicirana i zahtjevna. Ova juha je pravi primjer za to. Jednostavna, brzo gotova, od obične blive, a opet mrvicu drugačija i vrlo ukusna.






500 g blitve
2 češnja češnjaka
malo maslinovog ulja
1 mali krumpir
povrtni temeljac ili voda
1-2 žlice nasjeckanog peršina
muškatni oraščić
1 dl vrhnje za kuhanje, po želji
100 g feta sira
sol, papar

Blitvu kratko blanširajte i ocijedite. Ako imate mladu blitvu, nije potrebno blanširanje.
Na maslinovom ulju popržite sitno nasjeckani češnjak i peršin pa dodajte blanširanu blitvu te kratko propirjajte. Zalijte s 1 l povrtnog temeljca ili vode i dodajte nasjeckani krumpir. Kuhajte dok krumpir ne omekša pa usitnite štapnim mikserom. Prema želji dodajte vrhnje za kuhanje i prokuhajte još koju minutu. Posolite i popaprite te dodajte na vrh noža muškatni oraščić.

U tanjur s juhom natrgajte feta sir i poslužite.

Primjedbe

Najčitanije