Popečci od koprive

Još ima koprive na placu, no ovo su joj zaista zadnji dani. Iako nije više onako mlada,  još je jednako ukusna. Ovakve popečke možete pripremiti i s blitvom ili špinatom. No, s koprivom su posebni :D








300g koprive (jedna vrećica s placa)
200g zobenih pahuljica
1 žlica maslinovog ulja
1 manji luk
1 žlica nasjeckanog peršina

1 jaje
sol i papar
krušne mrvice
ulje za prženje


Zobene pahuljice namočiti u vodi. 
Koprivu pažljivo očistiti, oprati i  kratko prokuhati u kipućoj slanoj vodi. Ocijediti ju i sitno narezati. 
Na maslinovom ulju popržiti sitno nasjeckani luk dok ne postane proziran, pa umiješati koprivu, peršin i ocijeđene zobene pahuljice. Posoliti, popapriti i sve dobro promiješati te pustiti da se malo prohladi. U mlaku smjesu umiješati jaje i uz pomoć krušnih mrvica oblikovati popečke. Pržiti u tavi s malo vrućeg ulja, s obje strane do zlatno žute boje. 

Poslužiti uz umak od jogurta i salatu kao lagani obrok ili kao prilog uz pečenje. 




Komentari

  1. Taman i kod mene danas kopriva na blogu. Jako ju volim jesti i draga mi je na sve načine.

    OdgovoriIzbriši
  2. Odlicno! Jos jedan sjajan recept sa koprivom! :)

    OdgovoriIzbriši
  3. joooj kod mnogih citam razne recepte od koprive!!! a ja ne mogu doci do nje.. shmrk..
    super izgledaju ovi popecci =)

    OdgovoriIzbriši
  4. sad bh ti ju najradije nekako poslala :)

    OdgovoriIzbriši
  5. I love your photos, the most inspiring and original I've seen.

    OdgovoriIzbriši
  6. Odlično izgleda. uvijek volim pronaći novi način za upitrijebiti neke namirnice koje nisu baš česte u mojoj kuhinje, Kod mene su zasad koprive bile osuđene da budu skuhane kao špinat, na mlijeku.

    OdgovoriIzbriši
  7. popećci od koprive u Vagabundovoj kolibi u Fuzinama su genijalni, izmedju ostalog

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Najčitanije