Pržena riža s jajima (Egg fried rice)
Baš sam zaredala sa slanim, zar ne? Nekako mi je uvijek ljepše vidjeti slatko i više volim peći kolače nego kuhati ručkiće i večerice, no trebalo je i odmoriti od slatke zime :). Evo još jedan receptić za brzi ručak. Ništa posebno, al ukusno i primamljivo i opet dovoljno drugačije da razbije monotoniju svakodnevnog kuhanja.
3 jaja
4 žlice sezamovog ulja
200g riže dugog zrna
100g graška
2 mlada luka
2 žlice soja umaka
papar, sol
Rižu skuhati po uputama i ostaviti da se osuši i ohladi. Možete ju skuhati i dan ranije.
Svježi grašak skuhati dok ne omekša, a ako je smrznut samo ga ostaviti nekoliko minuta u vreloj vodi.
Luk narezati na kolutiće.
U posebnoj posudi istući jaja sa 2 žlice sezamovog ulja.
Ugrijati druge dvije žlice sezamovog ulja u woku ili dubokoj tavi. Kad se zagrije dodati rižu i pržiti ju stalno miješajući 3-4 minute.
Dodati grašak i kolutove mladog luka i sve pržiti stalno miješajući oko 3 minute.
Začiniti soja umakom i paprom te po potrebi dodati još soli.
Smjesu gurnuti na jednu stranu woka, a u drugu uliti istučena jaja. Pustiti kratko da se počnu zgušnjavati pa ih štapićima ili dvjema viljuškama brzo i dobro pomiješati s rižom.
Pržiti miješajući još oko minutu.
Poslužiti vruće.
Printaj recept
3 jaja
4 žlice sezamovog ulja
200g riže dugog zrna
100g graška
2 mlada luka
2 žlice soja umaka
papar, sol
Rižu skuhati po uputama i ostaviti da se osuši i ohladi. Možete ju skuhati i dan ranije.
Svježi grašak skuhati dok ne omekša, a ako je smrznut samo ga ostaviti nekoliko minuta u vreloj vodi.
Luk narezati na kolutiće.
U posebnoj posudi istući jaja sa 2 žlice sezamovog ulja.
Ugrijati druge dvije žlice sezamovog ulja u woku ili dubokoj tavi. Kad se zagrije dodati rižu i pržiti ju stalno miješajući 3-4 minute.
Dodati grašak i kolutove mladog luka i sve pržiti stalno miješajući oko 3 minute.
Začiniti soja umakom i paprom te po potrebi dodati još soli.
Smjesu gurnuti na jednu stranu woka, a u drugu uliti istučena jaja. Pustiti kratko da se počnu zgušnjavati pa ih štapićima ili dvjema viljuškama brzo i dobro pomiješati s rižom.
Pržiti miješajući još oko minutu.
Poslužiti vruće.
Printaj recept
znam za ovu kombinaciju i uvijek mij e zvučala zanimljivo, ali nisam još probala. super djeluje
OdgovoriIzbrišihvala! Probaj, vjerujem da se neces razocarati :)
Izbrišijednom sam ovo probala i odlično mi je, hvala ti za recept, sada ću ponovno pripremiti !
OdgovoriIzbrišinema na cemu :)
IzbrišiTo mi je najdraže kod kineza. Super recept, bilježim.
OdgovoriIzbrišiodlično i super praktično :))
OdgovoriIzbrišiJako volim ovako pripremljenu rižu, kod kuće, gdje je moguće kontrolirati masnoću. U restoranima je uvijek premasna.
OdgovoriIzbrišida, u pravu si, kad doma ovo radimo nije nimalo masno :)
IzbrišiPravila sam jednom jako slicno i bas nam se dopalo... :)
OdgovoriIzbriši