Džem od smokava i jabuka
Od zadnjih smokava napravite džem.
U ovom receptu smokve su malo ublažene sokom od jabuka, a liker je ovdje radi boje.
Uživajte!
Recept je objavljen i na Enogastro.net.
500 g očišćenih i oguljenih smokava
500 ml soka od jabuka
sok jednog limuna
1 dl višenjavače
300- 500 g šećera
1 želin
Smokve oguliti i grubo nasjeckati te ih odmjeriti tako pripremljene.
U loncu pomiješati smokve i sokove, te liker. Dodati šećer i želin i zakuhati. Kuhati na jakoj vatri 3-5 minuta pa maknuti s vatre.
Uklonite pjenu i ulijte u vruće staklenke.
Ostavite da se ohladi i uživajte.
500 g očišćenih i oguljenih smokava
500 ml soka od jabuka
sok jednog limuna
1 dl višenjavače
300- 500 g šećera
1 želin
U loncu pomiješati smokve i sokove, te liker. Dodati šećer i želin i zakuhati. Kuhati na jakoj vatri 3-5 minuta pa maknuti s vatre.
Uklonite pjenu i ulijte u vruće staklenke.
Ostavite da se ohladi i uživajte.
Na žalost, ove godine nisam jela ni svježe smokve, a ond džem .. Mogu misliti kako je dobar!
OdgovoriIzbrišihvala :)
IzbrišiGreat idea! I must try!
OdgovoriIzbriši