Bundevasti žličnjaci u umaku od piletine
Evo još jedan jesenski... Mmmm, baš volim te bundevice u svim oblicima.
500g pilećih prsa
2 crvene paprike
1 tikvica
1 glavica luka
1/2 dl bijelog vina
2 dl vrhnja za kuhanje
800g bundeve
1 jaje
250g glatkog brašna
maslinovo ulje, sol, papar
parmezan
Bundevu narezanu na krupnije komade pečemo u pećnici na 200°C oko 30 minuta.
Pečenu bundevu očistimo od kore i zapečenih vrhova, usitnimo štapnim mikserom i pustimo da se ohladi. Ohlađenoj bundevi dodamo jaje, glatko brašno i zamijesimo mekše tijesto. Uz pomoć dvije jušne žlice oblikujemo žličnjake i stavljamo ih u kipuću slanu vodu. Kuhamo ih dok ne isplivaju. Na vrućem maslinovom ulju prepržimo sitno kosani luk i očišćena pileća prsa narezana na manje komade. Dodamo crvenu papriku rezanu na rezance, a zatim i tikvice rezane na tanke kolute. Podlijemo bijelim vinom i vrhnjem za kuhanje, pustimo da prokuha te posolimo, popaprimo i posipamo sitno kosanim listom peršina. Servirati s ribanim parmezanom.
500g pilećih prsa
2 crvene paprike
1 tikvica
1 glavica luka
1/2 dl bijelog vina
2 dl vrhnja za kuhanje
800g bundeve
1 jaje
250g glatkog brašna
maslinovo ulje, sol, papar
parmezan
Bundevu narezanu na krupnije komade pečemo u pećnici na 200°C oko 30 minuta.
Pečenu bundevu očistimo od kore i zapečenih vrhova, usitnimo štapnim mikserom i pustimo da se ohladi. Ohlađenoj bundevi dodamo jaje, glatko brašno i zamijesimo mekše tijesto. Uz pomoć dvije jušne žlice oblikujemo žličnjake i stavljamo ih u kipuću slanu vodu. Kuhamo ih dok ne isplivaju. Na vrućem maslinovom ulju prepržimo sitno kosani luk i očišćena pileća prsa narezana na manje komade. Dodamo crvenu papriku rezanu na rezance, a zatim i tikvice rezane na tanke kolute. Podlijemo bijelim vinom i vrhnjem za kuhanje, pustimo da prokuha te posolimo, popaprimo i posipamo sitno kosanim listom peršina. Servirati s ribanim parmezanom.
Primjedbe
Objavi komentar