Srdele na sicilijanski
Još jedan divan recept sa srdelama. Recept sam našla ovdje i malo prilagodila svojim potrebama i ukusu.
A kad nemate vremena filetirati sredele i puniti ih, samo ih očistitite, posipajte krušnim mrvicama, prelijte maslinovim uljem i ispecite. Manje je sofisticirano, ali su i tako prefine.
600 g srdela
koktel rajčice
40 g pancete, sitno nasjeckane
šaka zelenih maslina
2 žlice sjeckanog peršina
po želji 1 žlica kapara i 1 žlica sjeckanog vlasca
30 g krušnih mrvica
maslinovo ulje
papar
Srdele očistimo, odstranimo im glavu, te ih filetiramo tako ih rastvorimo i izvadimo kralježnicu. Pomiješati masline, po želji kapare i vlasac, pancetu, peršin, žlicu krušnih mrvica, dvije žlice maslinovog ulja, malo papra i dobro usitnimo sastojke u sjekaču ili blenderu. Očišćene srdele napunimo tom smjesom, preklopimo ih i stavimo u vatrostalnu posudu, namašćenu maslinovim uljem. Zatim dodamo koktel rajčice, posipamo krušnim mrvicama, prelijemo s malo maslinovog ulja. Peću u zagrijanoj pećnici na 200°C, 20-ak minuta.
Za djecu obavezno stavite i pokoju nenadjevenu srdelu.
Poslužiti uz krumpir kuhan na pari i posipan peršinom ili uz povrće na lešo.
A kad nemate vremena filetirati sredele i puniti ih, samo ih očistitite, posipajte krušnim mrvicama, prelijte maslinovim uljem i ispecite. Manje je sofisticirano, ali su i tako prefine.
600 g srdela
koktel rajčice
40 g pancete, sitno nasjeckane
šaka zelenih maslina
2 žlice sjeckanog peršina
po želji 1 žlica kapara i 1 žlica sjeckanog vlasca
30 g krušnih mrvica
maslinovo ulje
papar
Srdele očistimo, odstranimo im glavu, te ih filetiramo tako ih rastvorimo i izvadimo kralježnicu. Pomiješati masline, po želji kapare i vlasac, pancetu, peršin, žlicu krušnih mrvica, dvije žlice maslinovog ulja, malo papra i dobro usitnimo sastojke u sjekaču ili blenderu. Očišćene srdele napunimo tom smjesom, preklopimo ih i stavimo u vatrostalnu posudu, namašćenu maslinovim uljem. Zatim dodamo koktel rajčice, posipamo krušnim mrvicama, prelijemo s malo maslinovog ulja. Peću u zagrijanoj pećnici na 200°C, 20-ak minuta.
Za djecu obavezno stavite i pokoju nenadjevenu srdelu.
Poslužiti uz krumpir kuhan na pari i posipan peršinom ili uz povrće na lešo.
e, i ovo sam pravila :))
OdgovoriIzbrišiodlične su, mada, priznajem, malo sam lijena za filetiranje :lol
je, zeznuto je to filetiranje, al vrijedi ;)
OdgovoriIzbriši