Cupcakes od limuna

Onako divno limunasti i prozračni, sa baršunastim curdom i tučenim vrhnjem ovi cupcakesi osvojit će i one koji baš ne vole limun u kolačima. A ako ga volite, nemojte žaliti vremena koje ćete potrošiti za pripremu ovi cupcakesa :). 
Da, treba skuhati curd, treba ispeći cupcakes, treba istući vrhnje, no spoj koji će te dobiti nadoknaditi će vam uloženo vrijeme i trud.

Eh, da, a i ovo je jedan od recepat u kojima možete potrošiti čak 6 bjelanjaka... Obožavam takve recepte :)




za cupcakes:
220g glatkog brašna
70g gustina
1 žličica praška za pecivo
prstohvat soli
150g šećera
6 bjelanjaka
150g omekšalog maslaca
200ml kiselog vrhnja
naribana korica 2 limuna
sok od jednog limuna

za curd:
naribana korica 3 limuna
150g šećera
100g maslaca
150ml soka od limuna
2 jaja

3d vrhnja za šlag
kandirani limun za ukras

Prvo skuhajte curd.
Pomiješajte šećer i limunovu koricu pa dodajte jaja i dobro istucite mikserom. Umiješajte i limunov sok. Kuhajte na pari uz stalno miješanje dok se ne zgusne. Maknite sa vatre, pa dodajte maslac i miješajte dok se krema ne ujednači. Ohladite. 

Pećnicu ugrijati na 160°C.
Izmiješajte suhe sastojke - brašno, gustin, prašak za pecivo i sol.
U posudi za miksanje stavite maslac i šećer i dobro istucite mikserom pa dodajte jedan po jedan bjelanjak.  Umiješajte i limunovu koricu i sok. Tada velikom žlicom lagano dodajte suhe sastojke. Kratko ih pomiješajte, samo toliko koliko je potrebno da se ujednače. 
U kalup za muffine stavite papirnate košarice pa ih napunite smjesom do vrha, Pecite ih 20-25 minuta u zagrijanoj pećnici.

Ohladite ih pa na njih ukrasno naštrcajte limun curd pa na njega još i čvrsto tučeno vrhnje.
Po želji ukrasite kandiranim limunom. 

Primjedbe

Objavi komentar

Najčitanije