Granita od borovnica
...ili bilo kojeg drugog ljetnog voća.
Granita je lagani, talijanski sladoled napravljen sa drobljenim ledom i voćem. Za njenu pripremu nije vam potreban aparat za sladoled, no potreban vam je blender koji može usitniti led. Ledu dodajte voće po izboru, odlično će biti sa borovnicama, malinama, breskvama, zasladite po želji i ukusu, dodajte malo limunovog soka ili nekog drugog začina, zamrznite i imate granitu ;).
3 šalice voća
4-6 žlica meda
2 žlice limunovog soka
3 šalice leda
U uspravni mikser ilitiga blender stavite voće, med, limunov sok i 2 šalice leda. Kratko blendajte pa dodajte ostatak leda. Blendajte dok ne dobijete glatku smjesu.
Prelijte u keramički ili metalni kalup tako da bude u tankom sloju. Zamrznite. Nakon pola sata izvadite iz zamrzivača i vilicom postružite polusmrznutu smjesu i dobro promiješajte. Vratite u zamrzivač na oko 2 sata i žlicom grabite granitu. Ako je pretvrda ostavite ju kratko da omekša.
Print
Granita je lagani, talijanski sladoled napravljen sa drobljenim ledom i voćem. Za njenu pripremu nije vam potreban aparat za sladoled, no potreban vam je blender koji može usitniti led. Ledu dodajte voće po izboru, odlično će biti sa borovnicama, malinama, breskvama, zasladite po želji i ukusu, dodajte malo limunovog soka ili nekog drugog začina, zamrznite i imate granitu ;).
A možete probati i sa voćnim sokom pa čak i crnim vinom...
3 šalice voća
4-6 žlica meda
2 žlice limunovog soka
3 šalice leda
U uspravni mikser ilitiga blender stavite voće, med, limunov sok i 2 šalice leda. Kratko blendajte pa dodajte ostatak leda. Blendajte dok ne dobijete glatku smjesu.
Prelijte u keramički ili metalni kalup tako da bude u tankom sloju. Zamrznite. Nakon pola sata izvadite iz zamrzivača i vilicom postružite polusmrznutu smjesu i dobro promiješajte. Vratite u zamrzivač na oko 2 sata i žlicom grabite granitu. Ako je pretvrda ostavite ju kratko da omekša.
Primjedbe
Objavi komentar