Tart sa svježim sirom i šparogama


Zelene, debele, uzgojene šparoge obožavam. Volim ih u juhama, sa tjesteninom, obožavam ih u tartovima ili pitama. Ovaj recept je nastao jednog dana kad sam u hladnjaku imala lisnato tijesto, svježi sir i vezicu šparoga. I nešto malo šunke. Iako je moglo i bez nje :). Ovakvi tartovi se zaista mogu raditi od bilo čega što imate u hladnjaku i zapravo vam i ne treba recept, samo malo mašte. 







1 svježe lisnato tijesto
300g svježeg sira
1dl kiselog vrhnja
4 jaja
vezica šparoga
malo parmezana
sol, papar
po želji - 50-100g šunke


Šparogama odlomite tvrdi donji dio stabljike i bacite ga. Ostatak natrgajte na veće komade i prokuhajte kratko u kipućoj vodi, dok ne omekša. Ocijedite.

Lisnato tijesto razmotajte i njime obložite duguljasti, dublji lim za pečenje. Nabockajte ga vilicom.
U posebnoj posudi pjenjačom istucite jaja, dodajte vježi sir i vrhnje, pa posolite i popaprite. Umješajte narezane šparoge i nasjeckanu šunku. Nadjev ravnomjerno nanesite na lisnato tijesto. Pospite parmezanom i pecite u ugrijanoj pećnivi na 180°C 30-40 minuta ili dok ne porumeni.

Print





Primjedbe

  1. Odlicna kombinacija!

    OdgovoriIzbriši
  2. Ja više volim divlje ali kako im je sezona kratka poslije su mi dobre i ove uzgojene:)

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Najčitanije