Zapečena tjestenina s keljom i piletinom

Kasna je jesen, a zima već kuca na vrata... Nekako je prirodno da nam hrana za hladnije dane bude teža, no ne mora biti tako. Zapečene tjestenine su klasik koji uvijek prolazi,.a ponekad je dobro pronaći neki novi način kako zimi jesti što više zelenog povrća :)

Recept sam već objavila na Enogastro.net.





300g pilećeg filea
1 glavica kelja 
300g tjestenine
1dl vrhnja za kuhanje
100g naribanog sira
1 žlica maslinovog ulja
sol, papar

Ugrijte vodu u velikom loncu.
Pileći file narezati na tanke odreske i pržiti na ugrijanoj žlici maslinovog ulja dok ne posmeđi. Posolite i popaprite i ostavite ih na strane.
Kelj očisitite i narežite na trakice, a kad voda prokipi posolite ju te dodajte tjesteninu. Nakon 5 minuta dodajte i narezani kelj. Kuhajte dok tjestenina ne bude a dente. 
Ocijedite vodu.
Pećnicu ugrijte na 180°C. 
Vatrostalnu posudu namažite maslinovim ulje te istresite tjesteninu i kelj. Piletinu narežite na trakice pa dodajte i nju. Posoilite, popaprite te sve zajedno dobro promiješajte. Prelijte s vrhnjem za kuhanje te posipajte naribanim sirom. 
Pecite 15-20 minuta dok ne porumeni.


Printaj recept

Primjedbe

Najčitanije