Rolada od kestena s bananom


Vrijeme je kestena i kesten pirea. I vrijeme kad neizostavno radim ovu roladu i tako već godinama. Recept sam davno dobila od prijateljičine mame i nema jeseni koju nije zasladio.

Fini kesten koji se ne treba peći idealno se slaže sa bananom, brzo je gotova i vrlo jednostavna, a još kad je sve preliveno finom čokoladnom glazurom sa medom, ma jednostavno mnogima postaje omiljeni kesten kolač :).

I teško ju je fotkati jer jako brzo nestaje pa za neke ozbiljne prilike treba poduplati količinu :)

A obzirom da je u tijeku i blogerska igrica Ajme, koliko nas je koju ovog mjeseca možete pratiti na Coolinariji, a kojoj je tema kesten, ovo je  moja ulaznica.

 






500g nezaslađenog pasiranog kestena
60g šećera u prahu
ili 500g zaslađenog kestena
125g omekšanog maslaca
2 žlice mlijeka
2 velike banane
šećer u prahu za posipavanje

100g čokolade za kuganje
2 žlice maslaca
1 žlica meda

Kesten, šećer u prahu (ako kesten nije zaslađen), mekani maslac i mlijeko zajedno pomiješati tako da se svi sastojci dobro sjedine.
Mokru kuhinjsku krpu posipati šećerom u prahu i na njoj razvaljati smjesu kestena otprilike 2 cm debelo, a duljine jedne banane.
Podijeliti na dva dijela i na sredinu svakog staviti po jednu bananu pa uz pomoć kuhinjske krpe zarolati kesten oko banane. Dobit ćete dvije štruce duljine svake banane.
Zamotajte ih u prozirnu foliju i ohladiti 1 sat u hladnjaku.

U vodenoj kupelji otopiti čokoladu pa joj dodati maslac i med te sve dobro promiješati da dobijete glatku masu. Prelijte preko kesten rolada pa vratiti na kratko opet u hladnjak da se i glazura stisne.

Narežite na ploške te poslužite :)

Napomena: Nemojte pokapati banane limunom jer se neće dobro složiti sa kestenom, počet će se kao otapati i neće dobro prionuti uz bananu. Zato obavezno upotrejebite svježe banane kako bi što kasnije potamnile.

Printaj recept





Primjedbe

Objavi komentar

Najčitanije