Mokra pita od jabuka
Ovaj kolač je jedan od onih koje kad im pročitate recept imate potrebu odmah, isti tren isprobati. Bar je na mene tako djelovao :). I uz to je još i ispunio sva moja očekivanja. Ukusan, dovoljno sočan, lijepo se reže, jednostavan, brzo gotov. Imam samo pohvale za ovaj recept :).
Moram napomenuti da zaista nema potrebe odvajati žumanjke od bjelanjaka za ovaj recept jer ćete, ako to napravite, dobiti sasvim drugačiji kolač. Neće biti toliko sočan i bit će više biskvitast.
4 jaja
2 dl mlijeka
2 dl ulja
10 žlica šećera
10 žlica brašna
1 prašak za pecivo
1 žlica ruma
1 kg jabuka
1 žlica estrakta od vanilije ili 1 vanilin šećer
2 do 3 žlice šećera
1 žličica cimeta
10 dag krupno sjeckanih oraha
Pećnicu ugrijati na 180°C.
Sve sastojke za tijesto staviti u posudu za miješanje i dobro izmiksati mikserom. Tucite bar 5 minuta tako da se sastojci dobro sjedine.
Polovicu tijesta izliti u namazan i pobrašnjen veći i dublji kalup (najbolje 30x40 cm). Polovica tijesta ima 500 ml pa možete i točno odmjeriti tu količinu.
Jabuke ogulite pa narežite ili naribajte na tanke listiće. Dodajte šećer, vaniliju i cimet. Dobro promiješajte.
Peći 10-15 minuta da tijesto porumeni. Tada izvaditi pa na polupečeno tijesto rasporediti nadjev od jabuka i prelijte ostatkom tijesta pa posipajte krupno sjeckanim orasima.
Peći još 30-40 minuta na istoj temperaturi ili dok ne porumeni.
Ohladiti pa posipati šećerom u prahu i poslužiti.
Printaj recept
Zvuči odlično i jako ukusno!
OdgovoriIzbrišimmm svakako bih probala
OdgovoriIzbrišiKrasno izgleda!
OdgovoriIzbriši