Uskršnja pinca (sirnica)

Ovo je recept za pincu koji je isproban puno, puno puta i jednako toliko hvaljen. Stižem sa njime u zadnji čas, ali jednostavno ga moram objaviti jer je to jedan od onih recepata za koje znate - to je to i više ne moram tražiti :).
Od ostalih recepata se razlikuje po premazu koje daje pinci onu pravu prefinu koricu. I ima onu divnu slatko slanu aromu.

Vrlo je jednostavna za izradu, samo treba nešto više vremena. Diže se dok se žumanjak suši, a za svako sušenje treba računati otprilike 1h.

I da, kuhinja mora biti zagrijana... Jedino pripazite na količinu soli - nemojte dodati 100g soli vec samo 10g. To je greška koja mi je već nekoliko puta prijavljena.

Kad se ohladi zamotajte ju u prozirnu foliju pa će vam moći stajati više dana. 






150g maslaca
40g kvasca
malo šećera za kvas
0,4l mlijeka
150g šećera u prahu
1kg brašna
6 žumanjaka
150g grožđica
10g soli
limunova korica
1 vanilin šećer

1 jaje – za premazivanje
nekoliko kocki šećera za ukras


U posudi pomiješamo kvasac sa malo mlijeka, žlicom brašna i žlicom šećera te stavimo na toplo da se digne. U dignuti kvas dodamo otopljeni maslac, brašno, sol, žumanjke, šećer u prahu i ostatak mlijeka te vanilin šećer i limunovu koricu. Dobro ga izradimo i dodamo grožđice (mogu se prije malo namočiti u mlijeku).


Podijelimo tijesto na tri dijela i oblikujemo pince kao okrugle kruščiće. Na lim od pećnice stavimo papir za pečenje te na njega složimo pince. Premazujemo ih umućenim jajetom i pustimo da se premaz osuši. Taj postupak ponavljamo tri puta. Pince se dižu dok se premaz suši.



Nakon toga pince vrhom oštrog noža zarežemo u križ. Kocke šećera stavite u kuhinjsku krpu i batiće nekoliko puta udarite po njima da se zdrobe. Komadiće šećera posipajte po pincama. Pečemo u zagrijanoj pećnici 30 minuta na 160°C.


Verzija za ispis








Primjedbe

  1. super je, fora mi je ova korica! Sretan Uskrs tebi i obitelji!

    OdgovoriIzbriši
  2. Hvala! I tebi i tvojima sretan Uskrs!

    OdgovoriIzbriši
  3. Pince izgledaju vrlo primamljivo. Sretan Uskrs!

    OdgovoriIzbriši
  4. eh...ja nikad nisam jela pincu :lol
    fora je ovaj šećer na vrhu.

    OdgovoriIzbriši
  5. eh... pa, morat cemo onda nesto smisliti da ju napokon probas :lol

    OdgovoriIzbriši
  6. Upravo napravila kao lrobu za Uskrs! S pola smjese i sve po receptu. ODLICNA!!!

    OdgovoriIzbriši
  7. OPIPLJIVO SVJEDOČANSTVO O PLANIRANJU BOZIĆNOG KREDITA..

    Ovo nije uobičajena objava koju svakodnevno vidite na internetu kada ljudi daju lasna svjedočanstva I lasne informacije o velikoj financijskoj pomoći.. Svjestan together with su mnogi and vas prevareni in da su lasþni agenti iskoristili one koji traþe loans. Neću ovo nazvati normalnim svjedočanstvom, nazvat ću ovo situacijom u kojoj sam živi svjedok kako možete dobiti svoj kredit nakon što ispunite unviete in odrebe twrtke. Nije važno imate li dobar kreditni rejting ili odobrenje vlade, sve što vam treba je važeca osobna iskaznica I važeci IBAN broj kako biste mogli podnijeti zahtjev za kredit s kamatnom stopom or 3%. Minimalni iznos per 1000 eura, a maksimalni iznos koji se može posuditi per 100,000,000 eura. Day at 100% jamstvo da mosquete dobiti svoj credit putem ove pouzdane in poshte TVrtke, posluju 24 sata online in daju credit svim građanima Europe in izvan Europe. Poslali su mi document koji je provjeren I testiran kao valjan prije nego što sam dobio kredit, stoga pozivam sve kojima je potreban kredit da posjete ili ih kontaktiraju putem
    E-poste: michaelgardloanoffice@gmail.com
    WhatsApp za Europu: +385915608706
    WhatsApp za SAD: +1 (717) 826-3251

    Nakon što ih contactrate, obavijestite ih da vam je gospođa Dejana Ivica iz Zagreba dala informacije. Vidjeti znači vjerovati I zahvalit ćete me kasnije kada dobijete kredit od njih. Dao sam obecianje da ću, nakon što dobijem kredit od njih, objaviti dobru vijest svima online. Ako imate prijatelja ili rodbinu, uključujući kolege, možete im reci o ovoj ponudi I da se događa u ovom BOŽIĆNOM DOBU.

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Najčitanije