Zapečena tjestenina s povrćem
Proljeće je vrijeme kad mi je najdraže pojesti laganu tjesteninu sa brdo raznog povrća. Ova, doduše, i nije baš tako lagana zbog dodataka bešamela, ali zato ipak ima puuuuuno povrća.
Fetu pokušajte obavezno baš ovako zapeći, tako je posebno ukusna. A možete kombinirati i sa drugim povrćem.
250g sitnije tjestenine
2 glavice luka
2 češnja češnjaka
1 poriluk
1 tikvica
1 crvena paprika
1 žuta paprika
1 mali pelat ili 3 rajčice
maslinovo ulje
šaka sjeckanog peršina
oko 50g ribanog parmezana
100-150g sira feta
za bešamel:
1/2l mlijeka
5g maslaca
5g brašna
Skuhajte tjesteninu.
Zagrijte pećnicu na 180°C.
Na maslinovom ulju propirjati luk i češnjak. Dodati ostalo sitno nasjeckano povrće i peršin. Kad malo omekša, dodati nasjeckani pelat ili oguljene rajčice, posoliti i popapriti i jos malo propirjati.
Pripremiti bešamel. Od 500 ml mlijeka oduzeti malo i u tu malu količinu dodati brašno. Dobro promiješati. Ostatak mlijeka staviti na vatru i dodati mu maslac. Kad se maslac otopi dodati brašno pomiješano s mlijekom i pjenjačom miješati dok se umak ne zgusne. Posoliti i popapriti.
Izmiješati tjesteninu s povrćem i bešamelom te sve istresti u namašćenu vatrostalnu posudu. Namrviti fetu i posipati ju po vrhu.
Peći 30-40 minuta.
Printaj recept
Uz ovoliko povrca i dobre sireve ovo samo moze biti ukusno. Odlicno izgleda
OdgovoriIzbrišiSuper izgleda, obožavam kombinaciju povrća i tjestenine. A tek kad je sve i zapećeno. Mljac.
OdgovoriIzbrišihvala!
Izbrišiovo je jako ukusno, spremala sam nešto slično ali s drugom kombinacijom povrća
OdgovoriIzbriši