Lazanje sa šparogama i šunkom
Stigle su. Napokon. Baš sam ih željno čekala. Draže su mi uzgojene šparoge jer im je okus jači, a oporost blaža. A i djeci lakše prođu :).
350g lazanja
za bešamel:
500ml mlijeka
40g maslaca
40g brašna
sol, papar, muškatni oraščić
500g šparoga
300g naribane kuhane šunke ili vratine
250g parmezana, al može i gauda
50g maslaca
Skuhamo šparoge 5 minuta u slanoj vodi. Izvadimo šparoge te ostavimo da se ocijede. Šparoge razrežemo po pola po duljini.
Pripremiti bešamel. Od odmjerene količine mlijeka oduzeti malo i u tu malu količinu dodati brašno. Dobro promiješati. Ostatak mlijeka staviti na vatru i dodati mu maslac. Kad se maslac otopi dodati brašno pomiješano s mlijekom i pjenjačom miješati dok se umak ne zgusne. Posoliti i popapriti te začiniti muškatnim oraščićem.
Vatrostalnu posudu namažemo maslacem.
Položimo 1 red lazanja, pa razmrvimo malo maslaca, namažemo bešamelom, posipamo ribanu šunku ili vratinu, posložimo šparoge na razmaku od cca 1 cm, te pospemo parmezanom. I tako do kraja. Zadnju lazanju premažemo bešamelom i stavimo 3 – 4 cijele šparoge. Pospemo parmezanom obilno.
Peći 20 minuta na 220°C u zagrijanoj pećnici.
Verzija za ispis
350g lazanja
za bešamel:
500ml mlijeka
40g maslaca
40g brašna
sol, papar, muškatni oraščić
500g šparoga
300g naribane kuhane šunke ili vratine
250g parmezana, al može i gauda
50g maslaca
Skuhamo šparoge 5 minuta u slanoj vodi. Izvadimo šparoge te ostavimo da se ocijede. Šparoge razrežemo po pola po duljini.
Pripremiti bešamel. Od odmjerene količine mlijeka oduzeti malo i u tu malu količinu dodati brašno. Dobro promiješati. Ostatak mlijeka staviti na vatru i dodati mu maslac. Kad se maslac otopi dodati brašno pomiješano s mlijekom i pjenjačom miješati dok se umak ne zgusne. Posoliti i popapriti te začiniti muškatnim oraščićem.
Vatrostalnu posudu namažemo maslacem.
Položimo 1 red lazanja, pa razmrvimo malo maslaca, namažemo bešamelom, posipamo ribanu šunku ili vratinu, posložimo šparoge na razmaku od cca 1 cm, te pospemo parmezanom. I tako do kraja. Zadnju lazanju premažemo bešamelom i stavimo 3 – 4 cijele šparoge. Pospemo parmezanom obilno.
Peći 20 minuta na 220°C u zagrijanoj pećnici.
Verzija za ispis
Sviđa mi se jako kombinacija sira , tjestenine šunke i šparoge..baš gurmanski i fino!
OdgovoriIzbrišihvala!
Izbrišida, šparoge u lazanji sa šunkom, odlična kombinacija! i fotka je jako lijepa, gornji sloj uopće nije dobio bakrenu boju, a parmezan na vrhu obično odmah zagori, svaka čast!
OdgovoriIzbrišiinače obožavam šparoge (posebno divlje) i svake godine se iskradem barem jedan dan u neku organiziranu berbu, ali ove godine je još hladno i slabo ih ima...nekako se još nadam da će ih biti
hvala ti! Taj gornji sloj je obilno premazan besamelom pa se je i parmezan skoro utopio u njemu. Zato nije potamnio ;). Nadam se da ces ipak imati uspjesnu berbu :)
Izbrišija volim divlje šparoge, ali cijena im je nenormalno visoka i radije se odlučim za uzgojene
OdgovoriIzbrišilazanje mi se sviđa, kombinacija i slike oslično
Super izgleda, a ja više volim divlje šparoge.
OdgovoriIzbrišihvala vam!
OdgovoriIzbrišiOdlične lazanje, super kombinacija sa šparogama. I tako slasno izgledaju !
OdgovoriIzbrišiOvo zvuci bas sjajno!!!
OdgovoriIzbrišiGenijalno mi izgleda, valja probati!
OdgovoriIzbrišihvala :)
OdgovoriIzbriši