Srdele iz pećnice s krumpirom
Evo opet malo srdelica. Ove su pečene u pećnici, poslagane na krumpiru i prelivene peštom. Ako volite srdelice sigurno je da će vas ovako pripremljene oduševiti. Jednostavno, brzo, a jako ukusno. A ako ste ih dosad jeli samo frigane/pržene ovo će vam biti pravo otkriće :)
1kg srdela
5-6 krumpira
1 žlica krušnih mrvica
nekoliko češnja češnjaka
peršin
4 žlice maslinovog ulja
sok od pola limuna
sol
papar
1kg špinata
maslinovo ulje za posudu za pečenje i špinat
Srdelama očistimo utrobu i odrežemo glave. Isperemo ih vodom te im nasolimo unutrašnjost. Krumpire ogulimo i narežemo na tanje ploške. U vatrostalnu posudu ulijemo malo maslinovog ulja, na ulje poslažemo ploške krumpira i srdele. Ribu pospemo krušnim mrvicama. Češnjak ogulimo i narežemo na ploškice, a peršin sitno nasjeckamo. U zdjelici pomiješati češnjak i peršin s 4 žlice maslinovog ulja i sokom od limuna. Posolimo i popaprimo te dobro izmješamo. Dobiveni pešt prelijemo preko ribe i stavimo ju peći 30-35 minuta (dok se krumpir ne ispeče) u pećnicu zagrijanu na 220°C.
Dok se riba peče, očisititi špinat te ga kratko kuhati u vreloj vodi. Ocijediti, posoliti, popapriti te preliti s malo maslinovog ulja.
Ribu i krumpir poslužiti sa špinatom kuhanim na lešo.
Printaj recept
1kg srdela
5-6 krumpira
1 žlica krušnih mrvica
nekoliko češnja češnjaka
peršin
4 žlice maslinovog ulja
sok od pola limuna
sol
papar
1kg špinata
maslinovo ulje za posudu za pečenje i špinat
Srdelama očistimo utrobu i odrežemo glave. Isperemo ih vodom te im nasolimo unutrašnjost. Krumpire ogulimo i narežemo na tanje ploške. U vatrostalnu posudu ulijemo malo maslinovog ulja, na ulje poslažemo ploške krumpira i srdele. Ribu pospemo krušnim mrvicama. Češnjak ogulimo i narežemo na ploškice, a peršin sitno nasjeckamo. U zdjelici pomiješati češnjak i peršin s 4 žlice maslinovog ulja i sokom od limuna. Posolimo i popaprimo te dobro izmješamo. Dobiveni pešt prelijemo preko ribe i stavimo ju peći 30-35 minuta (dok se krumpir ne ispeče) u pećnicu zagrijanu na 220°C.
Dok se riba peče, očisititi špinat te ga kratko kuhati u vreloj vodi. Ocijediti, posoliti, popapriti te preliti s malo maslinovog ulja.
Ribu i krumpir poslužiti sa špinatom kuhanim na lešo.
Printaj recept
Super prijedlog!
OdgovoriIzbrišimislim da su mi srdelice najdraže na ovakav način. super
OdgovoriIzbrišii meni su ovako najdraze :)
Izbrišiovo mi se jako sviđa, isprobat ću 100% ;))
OdgovoriIzbrišiDivne su, odlican nacin za super rucak.
OdgovoriIzbrišihvala vam!
OdgovoriIzbrišiOvo je stvarno dobra ieja. Mi ih stalno przimo, a bas bismo mogli promeniti recept... :)
OdgovoriIzbrišiodličneee!
OdgovoriIzbrišiNisam mogao vjerovati kako sam dobio zajam od 20.000 eura u 24 sata... Sretan sam i ponovno financijski stabilan i hvala Bogu da ovakve kreditne tvrtke još uvijek postoje na ovim prevarama posvuda, savjetuje svima koji trebaju posuditi kredit e-poštom (davidsonalbertloan@gmail.com) Brzo kontaktirajte (davidsonalbertloan@gmail.com) danas i dobijte svoj zajam od njih. Svakako kontaktirajte DAVIDSON ALBERT LOAN COMPANY....
OdgovoriIzbriši