Špageti alla Puttanesca

Ove tmurne i maglovite dane najbolje je razbiti jelom koje je prepuno mediteranskih okusa i mirisa. Kad vam stan zamiriši na more sve izgleda ljepše... A i svaki put kad skuham ove špagete začudim kako ovako malo sastojaka može dati ovako divno jelo prepuno divnih aroma.





500g špageta
maslinovo ulje
2 sitno nasjeckana češnja češnjaka
2 žlice nasjeckanog bosiljka
malo čili papričice u prahu
velika konzerva pelata
1 žlica kapara
3 nasjeckana fileta inćuna ili slanih srdela
3 žlice nasjeckanih zelenih maslina
 papar, parmezan


Skuhati špagete.
U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje. Dodajte češnjak, bosiljak i čili papričicu te pržiti vrlo kratko uz stalno mješanje. Pelate usitniti i uliti u tavu te pustiti da umak provrije. Kuhati oko 5 minuta. Dodajte kapare, inćune i masline, promiješajte i kuhajte još 5 minuta. Popapriti.


Primjedbe

  1. talijansku kuhinju obožavam jer je prepuna ovakvih divnih a jednostavnih jela. savršeno.
    krasna fotka :)

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Najčitanije