Preskoči na glavni sadržaj

Ajme, koliko nas je! Zob - tema za ožujak 2014.

Danas svima želim posebnu dobrodošlicu zahvaljujući Mireli s bloga ,,,LoveAffair... koja mi je prepustila domaćinstvo ove igrice za sljedeći mjesec.
Da, razveselila me jer mi je ovo najdraža blogerska igra i da, dala mi je posla jer je sad već zaista malo teže pronaći i odabrati temu... No, ipak nije bilo baš toliko teško :). 

Tema koju sam odabrala je zob (ovas). 



Zob je žitarica koja ima velik udio korisnih netopivih i topivih vlakana, te antioksidante i fitoestrogene koji vrlo povoljno djeluju na naše zdravlje. Nezamjenjiva je namirnica za sve one koji teže zdravoj i kvalitetnoj prehrani, u mnogim dijetama je jedna od najvažnijih namirnica. A proljeće nam je tu pred vratima... 
Pripremiti od takve zdrave namirnice nešto ukusno, fino i primamljivo posao je zaista vrijedan truda jer korist je višestruka. 

Cijela zrna, klice, pahuljice, mekinje, brašno, mlijeko... izbor je zaista velik.

Nadam se da vam se tema sviđa, da ćete se igrati sa mnom i pritom uživati jednako kao i ja :). 

Svoje ulaznice (link na recept i sliku) šaljite mi na mail:  kruhai.blogspot@gmail.com

Veselim se vašim receptićima!

Prijave možete pratiti i na mojoj Facebook stranici u albumu Zob - ajme, koliko nas je!



Primjedbe

  1. Divna tema i vreoma inspirativna, veliki pozdrav nasoj novoj domacici!:))

    OdgovoriIzbriši
  2. Čestitam ti na ovomesečnoj ulozi domaćice i moraću da se baš potrudim za ovu temu. Srećno i pozdrav.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala i nadam se da ćeš sudjelovati :)

      Izbriši
  3. cestitam domacice!!! odlican izbor! ja ga cesto koristim u slanim i slatkim receptima tako da mislim da mi nece biti tesko da ga uvrstim negdje =)))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala, a za tebe znam da ćeš uživati u ovoj temi ;)

      Izbriši
  4. Nemam pojma o zobu, taman da naucim ��

    OdgovoriIzbriši
  5. Fina tema, inspirativna i prilagodljiva kako u slanim, tako i u slatkim specijalitetima. Čestitam na ulozi domaćice!

    OdgovoriIzbriši
  6. Cestitam na ulozi domacice, tema je super :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Čestitam na ulozi domacice, tema je super! Bice tu divnih recepata opet.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala i tebi, a ja uopce ne sumnjam da ce biti brdo divnih recepata :)

      Izbriši
  8. Čestitam na ulozi domaćice, super tema!

    OdgovoriIzbriši
  9. Fenomenalna tema! Imam trista ideja... :) Često koristim i ovseno brašno i ovsene pahuljice.

    OdgovoriIzbriši
  10. :)) odlicna tema!! sigurna sam da ce biti odlicna kolekcija! vec imam nekoliko objavljenih recepata za zobi, no zahvaljujuci tebi, sigurno ce ih biti jos tokom ovog mjeseca..
    veliki pozdrav..

    OdgovoriIzbriši
  11. Čestitam ti na ulozi domaćice ! Čestitam i za temu, sviđa mi se što si izabrala zob i biti će sigurno puno zanimljivih recepata i u ovom krugu !

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Čokoladni kolač od prosa

Proso mi je jako draga žitarica koju često koristim. Zato su me jako zainteresirale ove zdrave bezglutenske čokoladne kocke. Dosta su sočne pa vam mogu izdržati i nekoliko dana.

Za sve koji vole čokoladu, a ipak bi se pritom i zdravo sladili :)




Zapečene tikvice sa parmezanom

Sezona finih, domaćih tikvica je taman počela i veselim joj se kao i svake godine. Novi recept za ovu sezonu su ove hrskavo zapečene tikvice sa parmezanom. Na prvi pogled izgledaju kao da su pohane, no nisu, samo su zapečene u pećnici. Osim što su jednostavne za pripremu, vrlo su ukusne i mogu se poslužiti kao prilog uz roštilj ili pečenje, ali kao i snack uz neki osvježavajući dip npr. dip od jogurta i češnjaka ili krastavaca.



Srdele iz pećnice s krumpirom

Evo opet malo srdelica. Ove su pečene u pećnici, poslagane na krumpiru i prelivene peštom. Ako volite srdelice sigurno je da će vas ovako pripremljene oduševiti. Jednostavno, brzo, a jako ukusno. A ako ste ih dosad jeli samo frigane/pržene ovo će vam biti pravo otkriće :)