Juha od češnjaka sa zobenim pahuljicama

Evo i mog priloga  za ovomjesečni krug igre Ajme, koliko nas je kojem sam domaćica. Zadala sam nam za temu zob.

Jedan od dražih načina kako pripremiti zobene pahuljice su mi upravo guste krem juhe od povrća. Zobene pahuljice u tim juhama divno zagušćuju, idealno ako želite izbjeći brašno i te neke zaprške. U nekim krem juhama samo povrće daje dovoljno gustoće, no u krem juhi od češnjaka, taj češnjak daje samo aromu, a nešto drugo ipak treba dati gustoću.

Ovako pripremljena svima se svidjela i sigurno je više neću raditi na klasičan način :).






2 žlice maslinovog ulja
1 manji luk
4 žlice zobenih pahuljica
6  češnjeva češnjaka
2 dl vrhnja za kuhanje
sol, papar
vlasac

Na maslinovom ulju popržiti sitno nasjeckani luk, pa kad postane staklast dodati zobene pahuljice. Kratko popržiti pa zaliti sa litrom vode. Češnjeve češnjaka oguliti i cijele staviti kuhati u juhu. Kuhati desetak minuta. Štapnim mikserom sve dobro usitiniti pa vratiti juhu na vatru. Dodati vrhnje za kuhanje, posoliti i popapriti pa pusiti da zavrije.
Maknuti sa vatre, posipati vlascem i poslužiti.

Print



 

Primjedbe

  1. Uvijek koristim žitarice za zgušnjavanje, nisam još probala sa zobenim, mogla bi...

    OdgovoriIzbriši
  2. Zanimljiv recept, trebala bi ga jednom isprobati. pekac kruha

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Najčitanije