Šparoge u omotaču od piletine
Proljeće je pred vratima, a prve šparoge na našim tanjurima. ..
Šparoge i piletina su divan par, pa kad im se pridruži još malo gorgonzole... Vrlo jednostavno, brzo gotovo, efektno i vrlo ukusno jelo :).
500g fileta pilećih prsa
250g šparoga
100g gorgonzole
maslinovo ulje
svježe drobljeni šareni papar
sol
Šparoge očistiti i kratko prokuhati u kipućoj vodi.
Filete pilećih prsa izrezati na tanke odreske i lagano potući batićem da budu što tanji. Posoliti ih.
Gorgonzolu izrezati na tanke listiće i poslagati po mesu. Na svaki tanki odrezak poslagati 3-4 šparoge te uviti mesom. Pričvrstiti čačkalicom.
U tavici ugrijati malo maslinovog ulja te lagano popržiti odreske sa svih strana. Ako vam u okretanju smetaju čačkalice, odrežite im vrhove škarama.
Na kraju još sve posuti svježe drobljenim šarenim paprom i poslužiti uz npr. rižu.
Print recepta
Šparoge i piletina su divan par, pa kad im se pridruži još malo gorgonzole... Vrlo jednostavno, brzo gotovo, efektno i vrlo ukusno jelo :).
500g fileta pilećih prsa
250g šparoga
100g gorgonzole
maslinovo ulje
svježe drobljeni šareni papar
sol
Šparoge očistiti i kratko prokuhati u kipućoj vodi.
Filete pilećih prsa izrezati na tanke odreske i lagano potući batićem da budu što tanji. Posoliti ih.
Gorgonzolu izrezati na tanke listiće i poslagati po mesu. Na svaki tanki odrezak poslagati 3-4 šparoge te uviti mesom. Pričvrstiti čačkalicom.
U tavici ugrijati malo maslinovog ulja te lagano popržiti odreske sa svih strana. Ako vam u okretanju smetaju čačkalice, odrežite im vrhove škarama.
Na kraju još sve posuti svježe drobljenim šarenim paprom i poslužiti uz npr. rižu.
Print recepta
Divna ideja, volim šparoge i gorgonzolu, jedino piletinu ne volim. Sa šparogama obično radim više vege jela, ali ovo bi moglo privući moje dečke.
OdgovoriIzbrišiJa volim sve i super mi je iideja.
OdgovoriIzbrišiŠparoge ne propuštam , a ove u omotaču od piletine mi baš dobro izgledaju !
OdgovoriIzbrišiJa ne volim šparoge.. bar mislim da ne volim. Ako ćemo iskreno, nisam ih jela od djetinjstva. Vjerojatno bi sad uživala u njima, pogotovo s ovakvim receptom!
OdgovoriIzbriši