Šparoge u omotaču od piletine

Proljeće je pred vratima, a prve šparoge na našim tanjurima. ..

Šparoge i piletina su divan par, pa kad im se pridruži još malo gorgonzole... Vrlo jednostavno, brzo gotovo, efektno i vrlo ukusno jelo :).









500g fileta pilećih prsa

250g šparoga

100g gorgonzole

maslinovo ulje

svježe drobljeni šareni papar

sol


Šparoge očistiti i kratko prokuhati u kipućoj vodi.

Filete pilećih prsa izrezati na tanke odreske i lagano potući batićem da budu što tanji. Posoliti ih.

Gorgonzolu izrezati na tanke listiće i poslagati po mesu. Na svaki tanki odrezak poslagati 3-4 šparoge te uviti mesom. Pričvrstiti čačkalicom.




U tavici ugrijati malo maslinovog ulja te lagano popržiti odreske sa svih strana. Ako vam u okretanju smetaju čačkalice, odrežite im vrhove škarama.




Na kraju još sve posuti svježe drobljenim šarenim paprom i poslužiti uz npr. rižu.

Print recepta 

Primjedbe

  1. Divna ideja, volim šparoge i gorgonzolu, jedino piletinu ne volim. Sa šparogama obično radim više vege jela, ali ovo bi moglo privući moje dečke.

    OdgovoriIzbriši
  2. Šparoge ne propuštam , a ove u omotaču od piletine mi baš dobro izgledaju !

    OdgovoriIzbriši
  3. Ja ne volim šparoge.. bar mislim da ne volim. Ako ćemo iskreno, nisam ih jela od djetinjstva. Vjerojatno bi sad uživala u njima, pogotovo s ovakvim receptom!

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Najčitanije