Rižoto od koprive
O koprivi sam već ponešto napisala u prethodnom postu. Nakon savijače na red nam je došao i rižoto. Za ovo sam jelo bila sigurna da će proći kod moje djece jer vole ovakvu zelenu rižu i sa špinatom ili blitvom. Tako je bilo. Svima nam se svidjelo i jako nam je žao što sezona kopriva traje tako kratko.
100g koprive
2 dl arborio riže
2 mlada luka
2-3 žlice maslinovog ulja
1 dl bijelog vina
oko 5dl vode
Koprivu oprati i kratko prokuhati u kipućoj vodi. Ocijediti i sitno nasjeckati.
Mladi luk sitno narezati. Ugrijati malsinovo ulje u loncu i popržiti mladi luk. Dodati rižu, miješati dok ne postane staklasta. Zaliti s bijelim vinom i pritom miješati. Zatim postepeno dolijevati odmjerenu količinu vode dok rju riža svu ne upije i ne postane mekana. Miješati. Pred kraj kuhanja umiješati sitno nasjeckanu prokuhanu koprivu i sve dobro promiješati. Posoliti i popapriti po ukusu.
Po želji poslužiti sa naribanim parmezanom.
Verzija za ispis
100g koprive
2 dl arborio riže
2 mlada luka
2-3 žlice maslinovog ulja
1 dl bijelog vina
oko 5dl vode
Koprivu oprati i kratko prokuhati u kipućoj vodi. Ocijediti i sitno nasjeckati.
Mladi luk sitno narezati. Ugrijati malsinovo ulje u loncu i popržiti mladi luk. Dodati rižu, miješati dok ne postane staklasta. Zaliti s bijelim vinom i pritom miješati. Zatim postepeno dolijevati odmjerenu količinu vode dok rju riža svu ne upije i ne postane mekana. Miješati. Pred kraj kuhanja umiješati sitno nasjeckanu prokuhanu koprivu i sve dobro promiješati. Posoliti i popapriti po ukusu.
Po želji poslužiti sa naribanim parmezanom.
Verzija za ispis
Obožavam koprivu pripremljenu na sve načine!
OdgovoriIzbrišiodlična kombinacija!
OdgovoriIzbrišiSuper izgleda.
OdgovoriIzbrišihvala :)
OdgovoriIzbrišis koprivom sam na "vi" pa mi dobro dođu ovakve provjerene kombinacije.
OdgovoriIzbrišifino izgleda :)
Da znaš da ovo nisam nikada probala, kopriva mi se nikada nije našla na meniju. Divno mi zvuči, uvijek sam za ovakve stvari :)
OdgovoriIzbrišiOdličan recept, upravo ga isprobala !
OdgovoriIzbriši