Uskršnja pinca (sirnica)
Ovo je recept za pincu koji je isproban puno, puno puta i jednako toliko hvaljen. Stižem sa njime u zadnji čas, ali jednostavno ga moram objaviti jer je to jedan od onih recepata za koje znate - to je to i više ne moram tražiti :).
Od ostalih recepata se razlikuje po premazu koje daje pinci onu pravu prefinu koricu. I ima onu divnu slatko slanu aromu.
Vrlo je jednostavna za izradu, samo treba nešto više vremena. Diže se dok se žumanjak suši, a za svako sušenje treba računati otprilike 1h.
I da, kuhinja mora biti zagrijana... Jedino pripazite na količinu soli - nemojte dodati 100g soli vec samo 10g. To je greška koja mi je već nekoliko puta prijavljena.
Kad se ohladi zamotajte ju u prozirnu foliju pa će vam moći stajati više dana.
150g maslaca
40g kvasca
malo šećera za kvas
0,4l mlijeka
150g šećera u prahu
1kg brašna
6 žumanjaka
150g grožđica
10g soli
limunova korica
1 vanilin šećer
1 jaje – za premazivanje
nekoliko kocki šećera za ukras
U posudi pomiješamo kvasac sa malo mlijeka, žlicom brašna i žlicom šećera te stavimo na toplo da se digne. U dignuti kvas dodamo otopljeni maslac, brašno, sol, žumanjke, šećer u prahu i ostatak mlijeka te vanilin šećer i limunovu koricu. Dobro ga izradimo i dodamo grožđice (mogu se prije malo namočiti u mlijeku).
Podijelimo tijesto na tri dijela i oblikujemo pince kao okrugle kruščiće. Na lim od pećnice stavimo papir za pečenje te na njega složimo pince. Premazujemo ih umućenim jajetom i pustimo da se premaz osuši. Taj postupak ponavljamo tri puta. Pince se dižu dok se premaz suši.
Nakon toga pince vrhom oštrog noža zarežemo u križ. Kocke šećera stavite u kuhinjsku krpu i batiće nekoliko puta udarite po njima da se zdrobe. Komadiće šećera posipajte po pincama. Pečemo u zagrijanoj pećnici 30 minuta na 160°C.
Verzija za ispis
Od ostalih recepata se razlikuje po premazu koje daje pinci onu pravu prefinu koricu. I ima onu divnu slatko slanu aromu.
Vrlo je jednostavna za izradu, samo treba nešto više vremena. Diže se dok se žumanjak suši, a za svako sušenje treba računati otprilike 1h.
I da, kuhinja mora biti zagrijana... Jedino pripazite na količinu soli - nemojte dodati 100g soli vec samo 10g. To je greška koja mi je već nekoliko puta prijavljena.
Kad se ohladi zamotajte ju u prozirnu foliju pa će vam moći stajati više dana.
150g maslaca
40g kvasca
malo šećera za kvas
0,4l mlijeka
150g šećera u prahu
1kg brašna
6 žumanjaka
150g grožđica
10g soli
limunova korica
1 vanilin šećer
1 jaje – za premazivanje
nekoliko kocki šećera za ukras
U posudi pomiješamo kvasac sa malo mlijeka, žlicom brašna i žlicom šećera te stavimo na toplo da se digne. U dignuti kvas dodamo otopljeni maslac, brašno, sol, žumanjke, šećer u prahu i ostatak mlijeka te vanilin šećer i limunovu koricu. Dobro ga izradimo i dodamo grožđice (mogu se prije malo namočiti u mlijeku).
Verzija za ispis
super je, fora mi je ova korica! Sretan Uskrs tebi i obitelji!
OdgovoriIzbrišiHvala! I tebi i tvojima sretan Uskrs!
OdgovoriIzbrišiPince izgledaju vrlo primamljivo. Sretan Uskrs!
OdgovoriIzbrišieh...ja nikad nisam jela pincu :lol
OdgovoriIzbrišifora je ovaj šećer na vrhu.
eh... pa, morat cemo onda nesto smisliti da ju napokon probas :lol
OdgovoriIzbrišiUpravo napravila kao lrobu za Uskrs! S pola smjese i sve po receptu. ODLICNA!!!
OdgovoriIzbriši