Zobeni vafli
Na vafle se tako lako navući... Jednostavni i brzi za pripremu, fini, izvana hrskavi, unutra meki, mogu se kombinirati sa voćem, sladoledom ili šlagom.... Sve ih to čini idealnom ljetnom slasticom. A još ako su lagani i zdravi kao ovi od zobenih pahuljica... Da, baš se lako navući na vafle 😃
Za ove zobene vafle možete koristiti zobeno brašno, no ako vam je nedostupno ili vam se jednostavno ne da ići u kupovinu, usitnite u blenderu jednaku količinu zobenih pahuljica.
Prilagodila sam recept s bloga Cookie and Kate.
Potrebno vam je:
130g zobenog brašna ili usitnjenih zobenih pahuljica
2 žličice praška za pecivo
malo soli
2dl mlijeka
70g otopljenog maslaca
2 jaja
2 žlice meda
U posudi pomiješajte suhe sastojke - zobeno brašno, prašak za pecivo i sol, a u drugoj posudi dobro izmješajte el. mješalicom jaja i med, pa im dodajte maslac i mlijeko. Ulijte mokre sastojke u suhe i lagano pomiješajte velikom žlicom da se smjesa ujednači.
Ostavite tijesto da se odmara oko 10 minuta, a za to vrijeme upalite aparat za vafle da se ugrije.
Kad se aparat ugrije na svaki kalupić dodati po jednu žlicu smjese, Spustiti drugu ploču i peći dok aparat ne signalizira da je vafl gotov.
Pečene vafle ne slažite jedan na drugi jer će omekšati. Tople ili mlake nadjevajte po želji.
Print
Za ove zobene vafle možete koristiti zobeno brašno, no ako vam je nedostupno ili vam se jednostavno ne da ići u kupovinu, usitnite u blenderu jednaku količinu zobenih pahuljica.
Prilagodila sam recept s bloga Cookie and Kate.
Potrebno vam je:
130g zobenog brašna ili usitnjenih zobenih pahuljica
2 žličice praška za pecivo
malo soli
2dl mlijeka
70g otopljenog maslaca
2 jaja
2 žlice meda
U posudi pomiješajte suhe sastojke - zobeno brašno, prašak za pecivo i sol, a u drugoj posudi dobro izmješajte el. mješalicom jaja i med, pa im dodajte maslac i mlijeko. Ulijte mokre sastojke u suhe i lagano pomiješajte velikom žlicom da se smjesa ujednači.
Ostavite tijesto da se odmara oko 10 minuta, a za to vrijeme upalite aparat za vafle da se ugrije.
Kad se aparat ugrije na svaki kalupić dodati po jednu žlicu smjese, Spustiti drugu ploču i peći dok aparat ne signalizira da je vafl gotov.
Pečene vafle ne slažite jedan na drugi jer će omekšati. Tople ili mlake nadjevajte po želji.
Primjedbe
Objavi komentar