Zobeni vafli

Na vafle se tako lako navući... Jednostavni i brzi za pripremu, fini, izvana hrskavi, unutra meki, mogu se kombinirati sa voćem, sladoledom ili šlagom.... Sve ih to čini idealnom ljetnom slasticom. A još ako su lagani i zdravi kao ovi od zobenih pahuljica... Da, baš se lako navući na vafle 😃

Za ove zobene vafle možete koristiti zobeno brašno, no ako vam je nedostupno ili vam se jednostavno ne da ići u kupovinu, usitnite u blenderu jednaku količinu zobenih pahuljica.
Prilagodila sam recept s bloga Cookie and Kate.



Potrebno vam je:

130g zobenog brašna ili usitnjenih zobenih pahuljica
2 žličice praška za pecivo
malo soli
2dl mlijeka
70g otopljenog maslaca
2 jaja
2 žlice meda

U posudi pomiješajte suhe sastojke - zobeno brašno, prašak za pecivo i sol, a u drugoj posudi dobro izmješajte el. mješalicom jaja i med, pa im dodajte maslac i mlijeko. Ulijte mokre sastojke u suhe i lagano pomiješajte velikom žlicom da se smjesa ujednači.

Ostavite tijesto da se odmara oko 10 minuta, a za to vrijeme upalite aparat za vafle da se ugrije.

Kad se aparat ugrije na svaki kalupić dodati po jednu žlicu smjese, Spustiti drugu ploču i peći dok aparat ne signalizira da je vafl gotov.

Pečene vafle ne slažite jedan na drugi jer će omekšati. Tople ili mlake nadjevajte po želji.

Print

Primjedbe

Najčitanije