Tiramisu s jabukama ili štajerski tiramisu
Kiša i magla.
Jabuke i kasna jesen.
I osvježavajući tiramisu od jabuka.
Jednostavan desert koji ćete brzo pripremiti i još brže pojesti. .
A ako prvi put radite pire od jabuka vjerujem da će vas oduševiti. Pokušajte se suzdržati i ne pojesti baš sve žlicom ;).
1kg jabuka
50g šećera
1 limun
100ml vode
1 žličica cimeta
250g mascarpone sira
Jabuke i kasna jesen.
I osvježavajući tiramisu od jabuka.
Jednostavan desert koji ćete brzo pripremiti i još brže pojesti. .
A ako prvi put radite pire od jabuka vjerujem da će vas oduševiti. Pokušajte se suzdržati i ne pojesti baš sve žlicom ;).
1kg jabuka
50g šećera
1 limun
100ml vode
1 žličica cimeta
250g mascarpone sira
230ml vrhnja za šlag
2 žlice šećera u prahu
1dl soka od jabuka za piškote
piškote
kakao i cimet za posipanje
Jabuke ogulite, očistite od koštica i narežite na kockice. Stavite ih u lonac, dodajte šećer i vodu i kuhajte na laganoj vatri. Kuhajte ih dok jabuke ne omekšaju, a tada smrvite u pire štapnim mikserom. Dodajte još i limunov sok i cimet, dobro promiješajte i ostavite da se ohladi.
Vrhnje za šlag istucite u čvrsti snijeg. Dodajte mu šećer u prahu i mascarpone i još malo izmiješajte el. mješalicom. Dodajte i ohlađeni pire od jabuka i miješajte dok se smjesa ne ujednači.
Piškote kratko umočite u sok od jabuka pa ih poslažite u prikladan kalup. Sloj piškota premažite kremom pa prekrijte još jednim slojem piškota. I njih premažite kremom pa sve posipajte mješavinom kakaa i cimeta.
Ohladite i uživajte!
Zvuči fenomenalno! Onaj pravi tiramisu ne volim zbog kave, ali zato obožavam ove voćne inačice
OdgovoriIzbrišiOdlično izgleda, moram ovo isprobati!
OdgovoriIzbrišiNajprije sam se pobojala da je kolač s pudingom, ali ti takve ne pečeš, pa sam odahnula i prosto osjećala lagani i fini okus kolača dok sam čitala recept.:)
OdgovoriIzbriši