Juha od cvjetače i kestena

Još jedna jesenska juha je pred vama. Ovog sam puta spojila cvjetaču i kestene i dobila još jedan uspješan par. Kesten je ublažio okus cvjetače, no nije ga sakrio, već ga je samo malo drugačije naglasio, nekako profinjenije :). 

Ova vrlo ukusna juha ne traži nikakave dodatke, uživat će te u njoj i bez npr. krutona :).







za 4 osobe: 

500g cvjetače
100g pasiranih kestena
2 češnja češnjaka
1dl vrhnja za kuhanje
sol, svježe mljeveni crni papar


Cvjetaču očistite i, natrgajte na manje komade. Listove također očistite i natrgajte. Sve stavite kuhati u oko 1 l hladne vode. Kad zavrije, dodajte cijele oguljene češnjeve češnjaka i kuhajte dok povrće ne omekša. Tada sklonite lonac sa vatre i povrće usitnite štapnim mikserom. 

Dodajte pasirane ksetene i dobro izmiješajte pjenjačom, pa dodajte i vrhnje za kuhanje. Vratite juhu na vatru. Posolite, popaprite i kuhajte još oko 5 minuta. 

Ukrasite peršinom.

Primjedbe

  1. Sigurna sam da je odlična - jako volim krem juhe s karfiolom, a kesteni su dali dodatno dobar štih. Kada bi ih samo netko imao vremena guliti! :))

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Najčitanije