Paprenjaci
I za kraj mojih ovogodišnjih prijedloga za blagdanske kolačiće - tradicionalni paprenjak. Kolač koji je na našim stolovima još od 16. stoljeća još uvijek osvaja svojim divnim aromatičnim okusom i mirisom, te raznolikošću motiva. Drvene kalupe možete nabaviti po raznoraznim sajmovima, nije ih teško naći.
I probajte baš ovako - sa mašću koja im daje posebnu prhkost i okus. A još se uz sve to i vrlo jednostavno pripremaju. Samo pripazite prilikom pečenja jer ako ih prepečete izgubit će se ovi lijepi oblici.
I probajte baš ovako - sa mašću koja im daje posebnu prhkost i okus. A još se uz sve to i vrlo jednostavno pripremaju. Samo pripazite prilikom pečenja jer ako ih prepečete izgubit će se ovi lijepi oblici.
Recept sam pronašla - ovdje :)
300 g oštrog brašna
120 g masti
1 jaje
100g mljevenih oraha
85g šećera
1 žlica meda
malo soli
1 žlica cimeta
1 žlica mljevenih klinčića
na vrh noža muškatnog oraščića
pol čajne žličice papra
Od sastojaka izraditi tijesto i staviti ga u hladnjak preko noći.
Razvaljati tijesto na pobrašnjenoj podlozi na pola cm debljine i utisnuti drvene kalupe tek toliko da ostane vidljiv crtež. Izrezati nožem po crtama i peći na limu sa pek papirom 180°C oko 15 min.
Printaj recept
Divni su ti! Ja nikako da kupim kalup :(
OdgovoriIzbrišiSretan Božić!
hvala ti :) i tebi želim sve najbolje :)
IzbrišiDivni su! Sretan Božić želim!
OdgovoriIzbrišihvala ti! Sretan Božić!
Izbriši