Rolada od bundeve
Bundeva mi je i dalje neiscrpan izvor inspiracije. Stalno otkrivam nova jela, nove mogućnosti, nove okuse. No, jedno je nepromjenljivo - ne volim miris kuhane bundeve. Baš mi je jako odbojan taj miris i zato nikako ne želim niti isprobavati slastice gdje se pire od bundeve ne obrađuje dodatno. No, nakon te dodatne obrade bundeva dobiva novu dimenziju, poprima arome koje koje se dodaju i postaje - princeza :). Da, priznajem da mi ta priča uopće nije priča, ona je stvarnost :).
Ova rolada je aromatična i ukusna, biskvit je mekan, a kremica osvježavajuća i savršena uz ovakav aromatičan biskvit. Možete je samo posipati šećerom u prahu ili poslužiti uz tučeno slatko vrhnje.
Peći u ugrijanoj pećnici na 180°C oko 20 minuta.
Pripremiti navlaženu kuhinjsku krpu. Prebaciti na nju vrući biskvit te uz pomoć krpe čvrsto zarolati. Ohladiti.
U međuvremenu pripremiti kremu tako da krem siru dodate žlicu omekšanog malsaca i šećer u prahu i sve dobro izmiksate.
Zarolani biskvit pažljivo odrolati, maknuti kuhinjsku krpu te ga namazati kremom.Čvrsto zarolati, zamotati u pek papir ili kuhinjsku krpu i ohladiti u hladnjaku 2-3 sata.
Prije posluživanje posipajte šećerom u prahu.
Printaj recept
I dobro ju ohladite prije rezanja. Što ja nisam, pa izgleda kao da mi je drhtala ruka prilikom rezanja :-D
500g bundeve
130g brašna
150g šećera
3 jaja
1 žličica cimeta
pola žličice praška za pecivo
malo muškatnog oraščića
1 žlica ekstrakta vanilije
1 žlica kakaa
prstohvat soli
200g krem sira
1 žlica maslaca
80g šećera u prahu
Bundevu oguliti, narezati na veće komade te kuhati dok ne omekša. Ocijediti pa vilicom usitiniti i napraviti pire.
Pećnicu ugrijati na 180°C.
Pomiješati brašno sa praškom za pecivo, kakaom, cimetom i muškatnim oraščićem te soli i ostaviti sa strane.
U drugoj posudi mikserom dobro istući žumanjke sa šećerom te im dodati bundevu. Dobro izmiksati da se smjesa ujednači. Bjelanjke istući u čvrsti snijeg. Velikom žlicom lagano umiješati miješavinu brašna i polako dodati snijeg.
Veliki lim za pećnicu obložiti papirom za pečenje te žlicom nanijeti smjesu u ravnomjernom sloju.Peći u ugrijanoj pećnici na 180°C oko 20 minuta.
Pripremiti navlaženu kuhinjsku krpu. Prebaciti na nju vrući biskvit te uz pomoć krpe čvrsto zarolati. Ohladiti.
U međuvremenu pripremiti kremu tako da krem siru dodate žlicu omekšanog malsaca i šećer u prahu i sve dobro izmiksate.
Zarolani biskvit pažljivo odrolati, maknuti kuhinjsku krpu te ga namazati kremom.Čvrsto zarolati, zamotati u pek papir ili kuhinjsku krpu i ohladiti u hladnjaku 2-3 sata.
Prije posluživanje posipajte šećerom u prahu.
Printaj recept
odlična mi je ta kombinacija (bundeva + krem sir, pa i mrkva+ krem sir), super je roladica
OdgovoriIzbrišiOvo je baš posebno i vjerujem da je ova kombinacija savršena. Ma, koje drhtanje ruke, rolada je prekrasna:)
OdgovoriIzbrišizamiljiva kombinacija svakako bi to probala :)
OdgovoriIzbriši