Cheesecake s čokoladom

Iako izgleda dosta drugačije od običnog cheesecakea ovo je zapravo samo inačica osnovnog recepta. Vrlo jednostavna preinaka, sa samo dva dodatna sastojka - žlicom kakaa i 200g čokolade, daje posve drugačiji okus, izgled, posve drugačiji kolač.
I posve drugačiju publiku :). Ovaj kolač se više sviđa ljubiteljima čokolade nego ljubiteljima cheesecakea jer čokolada ipak prevladava uz laganu notu karakterističnog cheesecake okusa.

Svjež, kremast, čokoladan... trebamo li više? :)







200 g usitnjenih čajnih kolutića
50 g maslaca
2 žlice smeđeg šećera
1 žlica kakaa

500 g krem sira
4 cijela jaja
3 žlice šećera
200g čokolade

2 kisela  vrhnja
3 žlice šećera
1 žlica ekstrakta od vanilije (ili 1 vanilin šećer)

Pećnicu ugrijati na 180°C.

Maslac otopite i u njega umiješati žlicu kakaa. Zdrobljene ili samljevene kekse, maslac s kakaom i smeđi šećer dobro pomiješati, te ih žlicom utisnuti u maslacem namazan kalup promjera 24 cm. Odložite u hladnjak dok pripremate kremu.
Čokoladu otopite na pari. Sir, jaja i šećer dobro izmiješati el. mješalicom te dodajte čokoladu. Još kratko miješajte dok se smjesa ne ujednači. Prelijte preko keksa.
Pecite u zagrijanoj pećnici oko 25 minuta.
Izmiksajte vrhnje, šećer i vaniliju te polako uz pomoć žlice, prelijte preko tople kreme
Vratite u toplu, isključenu pećnicu na još desetak minuta.
Dobro ohladite.
Za ukras sredinu torte posipajte naribanom čokoladom ili kakaom pomiješanim sa cimetom.


Printaj recept




Primjedbe

  1. Nikad nisam probala čokoladni cheesecake. Morat ću to ispraviti, baš odlično izgleda!

    OdgovoriIzbriši
  2. Probala spremila i odlicaaaan je kolac!Toplo preporucujem :)

    OdgovoriIzbriši
  3. imala sam recept za cokoladni cheesecake bio je odlican, ali sam ga izgubila.inace volim sve kolce sa sirom, i ovaj cu da probam, koji sir maskarpone ili .

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Najbolje je neki krem sir kao Philadelphia, ABC ili tako nesto.

      Izbriši

Objavi komentar

Najčitanije