Cheesecake s čokoladom
Iako izgleda dosta drugačije od običnog cheesecakea ovo je zapravo samo inačica osnovnog recepta. Vrlo jednostavna preinaka, sa samo dva dodatna sastojka - žlicom kakaa i 200g čokolade, daje posve drugačiji okus, izgled, posve drugačiji kolač.
I posve drugačiju publiku :). Ovaj kolač se više sviđa ljubiteljima čokolade nego ljubiteljima cheesecakea jer čokolada ipak prevladava uz laganu notu karakterističnog cheesecake okusa.
Svjež, kremast, čokoladan... trebamo li više? :)
200 g usitnjenih čajnih kolutića
50 g maslaca
2 žlice smeđeg šećera
1 žlica kakaa
500 g krem sira
4 cijela jaja
3 žlice šećera
200g čokolade
2 kisela vrhnja
3 žlice šećera
1 žlica ekstrakta od vanilije (ili 1 vanilin šećer)
Pećnicu ugrijati na 180°C.
Maslac otopite i u njega umiješati žlicu kakaa. Zdrobljene ili samljevene kekse, maslac s kakaom i smeđi šećer dobro pomiješati, te ih žlicom utisnuti u maslacem namazan kalup promjera 24 cm. Odložite u hladnjak dok pripremate kremu.
Čokoladu otopite na pari. Sir, jaja i šećer dobro izmiješati el. mješalicom te dodajte čokoladu. Još kratko miješajte dok se smjesa ne ujednači. Prelijte preko keksa.
Pecite u zagrijanoj pećnici oko 25 minuta.
Izmiksajte vrhnje, šećer i vaniliju te polako uz pomoć žlice, prelijte preko tople kreme
Vratite u toplu, isključenu pećnicu na još desetak minuta.
Dobro ohladite.
Za ukras sredinu torte posipajte naribanom čokoladom ili kakaom pomiješanim sa cimetom.
Printaj recept
I posve drugačiju publiku :). Ovaj kolač se više sviđa ljubiteljima čokolade nego ljubiteljima cheesecakea jer čokolada ipak prevladava uz laganu notu karakterističnog cheesecake okusa.
Svjež, kremast, čokoladan... trebamo li više? :)
200 g usitnjenih čajnih kolutića
50 g maslaca
2 žlice smeđeg šećera
1 žlica kakaa
500 g krem sira
4 cijela jaja
3 žlice šećera
200g čokolade
2 kisela vrhnja
3 žlice šećera
1 žlica ekstrakta od vanilije (ili 1 vanilin šećer)
Pećnicu ugrijati na 180°C.
Maslac otopite i u njega umiješati žlicu kakaa. Zdrobljene ili samljevene kekse, maslac s kakaom i smeđi šećer dobro pomiješati, te ih žlicom utisnuti u maslacem namazan kalup promjera 24 cm. Odložite u hladnjak dok pripremate kremu.
Čokoladu otopite na pari. Sir, jaja i šećer dobro izmiješati el. mješalicom te dodajte čokoladu. Još kratko miješajte dok se smjesa ne ujednači. Prelijte preko keksa.
Pecite u zagrijanoj pećnici oko 25 minuta.
Izmiksajte vrhnje, šećer i vaniliju te polako uz pomoć žlice, prelijte preko tople kreme
Vratite u toplu, isključenu pećnicu na još desetak minuta.
Dobro ohladite.
Za ukras sredinu torte posipajte naribanom čokoladom ili kakaom pomiješanim sa cimetom.
Printaj recept
Mnogo lepo izgleda... :)
OdgovoriIzbrišiNikad nisam probala čokoladni cheesecake. Morat ću to ispraviti, baš odlično izgleda!
OdgovoriIzbrišiGenijalno izgleda!!! Ide na probu!
OdgovoriIzbrišiProbala spremila i odlicaaaan je kolac!Toplo preporucujem :)
OdgovoriIzbrišiDrago mi je da vam se sviđa :)
Izbrišiimala sam recept za cokoladni cheesecake bio je odlican, ali sam ga izgubila.inace volim sve kolce sa sirom, i ovaj cu da probam, koji sir maskarpone ili .
OdgovoriIzbrišiNajbolje je neki krem sir kao Philadelphia, ABC ili tako nesto.
Izbriši