Kruh s prosom

Evo još jednog mirisnog kruščića. Ovaj se sa dodatkom prosa, moje omiljene žitarice :).
Mek i ukusan, sa zrnatom teksturom izdvaja se od ostalih domaćih kruhova, a bogatstvo korisnih i hranjivih tvari iz prosa mu daju i visoku nutritivnu vrijednost.







300g pšeničnog brašna
200g prosa
1 vrećica suhog kvasca
4 žlice maslinovog ulja
1 žličica soli
1 žličica šećera
200ml vode

Kvasac, šećer i sol umiješati u brašno, te dodati ulje i mlaku vodu. Zamijesiti glatko tijesto. Ostavite ga na toplom da se diže 1h.
Dok se tijesto diže, skuhajte proso u 350ml kipuće vode. Kuhajte na laganoj vatri dok proso ne omekša. Ohladite.
Dignutom tijestu dodajte proso i premijesite tijesto.
U duguljasti kalup za kruh stavite papir za pečenje te u njega stavite tijesto. Pokrijte i ostavite da se diže još oko pola sata.
Pecite u zagrijanoj pećnici na 220°C oko 30 minuta.


Printaj recept



Primjedbe

Objavi komentar

Najčitanije