Čokoladne zobene kocke (Oatmeal fudge bars)
Kako bezveze i nimalo privlačno zvuči to zobene kocke, a kako dobro oatmeal fudge bars :)! Zar ne? Ili je to samo meni tako?
No, to je zapravo i nevažno jer su baš fine i vrijedi ih isprobati posebno ako volite zobene paljuhice. Ja ih često jedem i svako odstupanje od uobičajenih prelivenim mlijekom mi je i više nego dobro osvježenje. A još kad imaju i ovako fin čokoladni sloj, mmmm....
100g zobenih pahuljica
135g smeđeg šećera
185g brašna
1 žličica praška za pecivo
prstohvat soli
2 jaja
150g maslaca
200g čokolade
Pećnicu zagrijte na 180°C.
Pomiješajte zobene pahuljice, 100g šećera, 150g brašna, prašak za pecivo i sol. Dodajte 120g omekšalog maslaca i jedno umućeno jaje i dobro promiješajte.
Kalup za pečenje namažite maslacem i pospite brašnom te utisnite prstima tijesto i poravanajte ga. Peći oko 12 minuta, dok lagano ne posmeđi. Izvaditi iz pećnice i ohladiti.
Pomiješajte ostatak brašna (35g) i ostatak šećera (35g). Otopite čokoladu na pari sa 30g maslaca i dobro promiješajte. Malo ohladite pa dodajte jedno jaje i mješavinu brašna i šećera i opet špatulom dobro sve izmiješati da se sjedini.
Čokoladni nadjev nanijeti preko zobene podloge i staviti peći oko 25 minuta na 180°C.
Ohladite te narezati na kocke.
Printaj recept
No, to je zapravo i nevažno jer su baš fine i vrijedi ih isprobati posebno ako volite zobene paljuhice. Ja ih često jedem i svako odstupanje od uobičajenih prelivenim mlijekom mi je i više nego dobro osvježenje. A još kad imaju i ovako fin čokoladni sloj, mmmm....
100g zobenih pahuljica
135g smeđeg šećera
185g brašna
1 žličica praška za pecivo
prstohvat soli
2 jaja
150g maslaca
200g čokolade
Pećnicu zagrijte na 180°C.
Pomiješajte zobene pahuljice, 100g šećera, 150g brašna, prašak za pecivo i sol. Dodajte 120g omekšalog maslaca i jedno umućeno jaje i dobro promiješajte.
Kalup za pečenje namažite maslacem i pospite brašnom te utisnite prstima tijesto i poravanajte ga. Peći oko 12 minuta, dok lagano ne posmeđi. Izvaditi iz pećnice i ohladiti.
Pomiješajte ostatak brašna (35g) i ostatak šećera (35g). Otopite čokoladu na pari sa 30g maslaca i dobro promiješajte. Malo ohladite pa dodajte jedno jaje i mješavinu brašna i šećera i opet špatulom dobro sve izmiješati da se sjedini.
Čokoladni nadjev nanijeti preko zobene podloge i staviti peći oko 25 minuta na 180°C.
Ohladite te narezati na kocke.
Printaj recept
Kod mene ista stvar, engleski naziv zvuči puno bolje. Zobene jedem, ali ne mogu se baš pohvaliti da sam jela kolače sa zobenima. Mislim da je baš super ovako s čokoladom po vrhu.
OdgovoriIzbrišiCesto jedem zobene ovo je recept za mene pozz
OdgovoriIzbrišiZdravo,
OdgovoriIzbrišiNedavno smo lansirali stranicu Svajela.hr, što je tražilica recepata
sa blogova i stranica web s receptima. Primjetili smo da imate super
recepte na Vašem blogu koje bih voljeli indexirati na našoj stranici.
Ako želite saznati više o nama i kako se prijavit, molimo Vas da
posjetite našu stranicu ovdje: http://www.svajela.hr/ ili da nam
pošaljete email na info@svajela.hr.
S poštovanjem,
Senka
Kako god ovaj kolačić nazvali ja ga ne bih odbila, zobene pahuljice u ovom izdanju i u ovo kombinaciji su mi jako primamnjive, ovo je odlično !
OdgovoriIzbriši