Crno bijeli cupcakes
(za 12 komada)
120g čokolade za kuhanje
120g glatkog brašna
1 žlica kakaa
pola žličice praška za pecivo
pola žličice sode bikararbone
malo soli
175g omekšalog maslaca120g šećera
žličica ekstrakta od vanilije (ako ga nemate, stavite jedan vanilin šećer)
2 jaja
1dl slatkog vrhnja
2dl slatkog vrhnja
150g bijele čokolade
crna krema:
2 dl slatkog vrhnja
150g čokolade za kuhanje
Prvo napravite kreme. U posebnim posudama ugrijte vrhnje i dodajte mu nasjeckane čokolade. Pažljivo zagrijavajte i miješajte tako da se čokolade otope, a da smjesa ne zakipi. Maknite posude s vatre i stavite u hladnjak da se dobro ohlade (bar 3 sata, a najbolje je preko noći). Nakon hlađenja svaku smjesu zasebno dobro izmiksajte dok ne dobijete pjenastu i čvrstu kremu. Do upotrebe opet spremite u hladnjak.
Zagrijte pećnicu na 180°C.
Čokoladu izlomiti na komade i otopiti.
Posebno promiješati brašno, sodu, prašak za pecivo, kakao i sol.
U drugoj posudi dobro izmiksati omekšali maslac sa šećerom. Dodati omekšanu čokoladu, te jedno po jedno jaje. Dodati vaniliju. Miksajte dok smjesa ne naraste i postane svjetlija. Dodati slatko vrhnje i miješajte električnim mikserom još nekoliko minuta. Usuti smjesu brašna i polako sa velikom žlicom sve promiješati da se sjedini.
Kalup za muffine obložite papirnatim kalupićima i napunite ih smjesom, al ne do kraja.
Peći u zagrijanoj pećnici oko 20 minuta.
Ohladite ih.
Špricu za ukrašavanje kolača napunite bijelom kremom i obilno naštrcajte na dio cupcakesa. Zatim špricu operite, osušite i napunite crnom kremom te i nju obilno naštrcajte na ostatak cupcakesa. Ukrasite ih po želji.
Ovo izgleda tako dobro da jedva čekam isprobati!
OdgovoriIzbrišiMislim da ja ne bih puno birala, obje varijante mi super izgledaju, cupcakesi su odlični !
OdgovoriIzbrišiOdlicni su! Meni se svidjaju i ovi sa tamnom i sa svetlom cokoladom... :)
OdgovoriIzbrišiHvala! Meni su ipak nešto draži oni s tamnom čokoladom :)
OdgovoriIzbrišiStavljam na listu za probati =)
OdgovoriIzbriši