Zlevanka

Ovo je vrlo ukusan, jednostavan, starinski kolač. Idealan je za potrošiti višak svježeg sira iz hladnjaka, a i djeca ga vole :).
Ima raznih recepata za zlevanke i isprobala sam ih nekoliko, ali ovaj mi je definitivno najbolji.
Možete ju tijekom pečenja premazati sa premazom od kiselog vrhnja i šećera, no možete ju ispeći i bez premaza.
Poslužite ju s pekmezom ili voćnim umakom, a klinci je najviše vole uz dodatak nutele.
Na slikama je poslužena uz domaći pekmez od jagoda.








2 jaja
1 šalica šećera
pola šalice ulja
1 kiselo mlijeko
1 vanilin šećer
1 šalica kukuruznog brašna
1 šalica oštrog brašna
1 prašak za pecivo
pola kg svježeg sira, razmrviti vilicom.

po želji premaz od 1 kiselog vrhnja i 2 žlice šećera


Sve zajedno se promiješa pjenjačom i izlije u namašćen i pobrašnjen lim (veliki od pećnice). Peći u zagrijanoj pećnici 40 minuta na 180°C.
Ako ju želite ispeći sa premazom pomiješajte kiselo vrhnje sa šećerom pa premažite polupečenu zlevanku. Vratite ju u pećnicu i nastavite peći dok ne porumeni.







Primjedbe

Najčitanije