Brownie s cvjetačom
Ovomjesečnu blogersku igru Ajme, koliko nas je! vodi Kata sa bloga Katin špjaz koja nam je kao temu zadala cvjetaču i brokulu. I u jednom se trenu zapitala hoće li se odnekud stvoriti i recept za kolač sa ovim povrćem :). Obzirom da obožavam isprobavati neuobičajene kombinacije u kolačima i obzirom da vjerujem da čokolada paše sa svim naravno da sam jednostavno morala isprobati kako izgleda cvjetača u slatkoj varijanti :).
Rezultat istraživanja su ovi browniji. Zaista ne mogu reći da su najbolji jer baš i nisu, no sasvim su korektni. Pa ako u hladnjaku nemate ni jaja ni maslaca, a imate čokoladu i cvjetaču i jeli bi nešto slatko... eto, čisto da znate da postoji i ovakav recept :)Eh, da, ovo su mjere za jako mali kalup - 8x10cm.
120g pirovog brašna
2 žličice praška za pecivo
prstohvat soli
20g gorkog kakaa
2 žlice ekstrakta od vanilije
2 žlice ruma
100g šećera
250g cvjetače, narezana na cvjetiće
150ml mlijeka
3 žlice maslinovog ulja
100g nasjeckane čokolade
Pećnicu ugrijte na 180°C
U jednoj posudi izmješajte sve suhe sastojke.
U blender stavite cvjetaču i dodajte joj mlijeko i ulje i sve dobro usitnite dok ne dobijete glatku smjesu.
Tu smjesu prebacite u posudu sa suhim sastojcima, dodajte nasjeckanu čokoladu i lagano miješajte da smjesa ujednači.
Prebacite u namašćen kalup i pecite oko 30 minuta.
Možete poslužiti uz sladoled i šlag.
Print
Rezultat istraživanja su ovi browniji. Zaista ne mogu reći da su najbolji jer baš i nisu, no sasvim su korektni. Pa ako u hladnjaku nemate ni jaja ni maslaca, a imate čokoladu i cvjetaču i jeli bi nešto slatko... eto, čisto da znate da postoji i ovakav recept :)Eh, da, ovo su mjere za jako mali kalup - 8x10cm.
120g pirovog brašna
2 žličice praška za pecivo
prstohvat soli
20g gorkog kakaa
2 žlice ekstrakta od vanilije
2 žlice ruma
100g šećera
250g cvjetače, narezana na cvjetiće
150ml mlijeka
3 žlice maslinovog ulja
100g nasjeckane čokolade
Pećnicu ugrijte na 180°C
U jednoj posudi izmješajte sve suhe sastojke.
U blender stavite cvjetaču i dodajte joj mlijeko i ulje i sve dobro usitnite dok ne dobijete glatku smjesu.
Tu smjesu prebacite u posudu sa suhim sastojcima, dodajte nasjeckanu čokoladu i lagano miješajte da smjesa ujednači.
Prebacite u namašćen kalup i pecite oko 30 minuta.
Možete poslužiti uz sladoled i šlag.
Ne mogu ni zamisliti, ali svaka čast na hrabrosti!..:)
OdgovoriIzbriši