Savijača od višanja

Štrudla od višanja je moja najdraža štrudla i često ju radim tijekom zime od smrznutih višanja. Ove sam si zime zadala zadatak da pronađem najbolji recept. I nakon nekoliko više-manje uspješnih pokušaja, naišla sam na ovaj recept koji je zaista - savršen. Nešto je drugačiji od uobičajenih recepata za štrudlu od višanja od gotovih kora. Sličan je švapskoj štrudli, no sastojci su malo drugačiji pa ova kombinacija daje zaista savršen rezultat koliko okusom, toliko i izgledom.

Recept je sa bloga Kuvaj za me. Samo sam malo prilagodila količine našim pakiranjima gotovih kora sa savijače, inače ne treba ništa drugo mijenjati.1 pakiranje gotovih kora za savijače
400-500g smrznutih višanja
3 jaja
2dl ulja
2 kisela vrhnja
2 vanil šećera ili 2 žlice ekstrakta od vanilije
8 žlica šećera
3 žlice oštrog brašna
1 prašak za pecivo

0,5dl ulja i 0,5dl vode na premazivanje

Pećnicu ugrijte na 180°C.
Lim za pečenje mamažite maslacem.
Smrznute višnje posipajte  sa 4 žlice šećera i izmješati.
El. mješalicom ili pjenjačom dobro izmiješajte jaja, ulje, vrhnje, 4 žlice šećera, vanilin šećer i oštro brašno s praškom za pecivo.
Odvojite po 3 kore za svaku savijaču.
Prvu koru premažite sa 4 žlice nadjeva, pa na to stavitr drugu koru koja se opet premaže sa 4 žlice nadjeva i onda još i treću koju opet  premažite sa 4 žlice nadjeva i još posipajte sa višanjama. Višnje raširite po cijeloj kori. Savijaču zarolajte pa ju stavite u lim za pečenje. I tak dok ne potrošite sve kore, nadjev i višnje.
Pomiješajte ulje i vodu u istom omjeru i time premažite kistom pripremljene savijače.
Pecite u ugrijanoj pećnici na 180°C 35-45 minuta dok ne potamni.

Ohladite i pospite šećerom u prahu. 

PrintPrimjedbe

  1. Kao od ovog nadjeva se napravi kao neka pečena krema u štrudli? Ako je tako već mi se sviđa!

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Najčitanije