Korabice iz tavice



Proljeće. Tržnice i štandovi prepuni mladog, prekrasnog povrća i voća. Kući dolazim pretrpana vrećicama jer ne se znam i ne mogu oduprijeti želji da kupim ovo, pa ono... Sve je divno zeleno ili crveno, sve miriše, sve me vuče.

U tom šarenom bogatstvu nikada ne zaboravim na - korabice. Divne mlade, zelene i hrskave često su nepravedno zanemarene i koriste se najčešće samo u povrtnim juhama.

Probajte ih ovako - ugodno će te se iznenaditi :)






750g korabica
3 žlice maslinovog ulja
0,5 dl bijelog vina
kajenski papar, sol
peršin

Pećnicu ugrijati na 180°C.
Korabice oguliti i narezati na osmine, pa ih posoliti.

U vatrostalnu posudu staviti narezane korabice, preliti maslinovim uljem i posuti s malo kajenskog papra te dobro promiješati. Peći u pećnici oko 20 minuta. Tada korabice preokrenuti, zaliti vinom i vratiti u pećnicu na još oko 20 minuta.

Gotove posuti sitno nasjeckanim peršinom i poslužiti kao prilog.

Print

Primjedbe

Objavi komentar

Najčitanije