Juha od bijelog batata

Nakon reda slatkog opet jedna fina kremasta juha. Ovog puta od bijelog batata, kod nas još nedovoljno zastupljene povrtne kulture. Iako ga sad već možete kupiti na svakom uglu, čini mi se da ipak nije dovoljno poznat i da se ne koristi dovoljno.

Batat je nutritivno izuzetno vrijedan i svakako bi nam trebao biti češće na jelovniku. Najjednostavnije je pripremiti ga kao gustu krem juhu, a tako je i najukusniji, pa evo i recepta :).





za 4 osobe:

500g bijelog batata
1 veliki luk
2 češnja češnjaka
1 žlica maslinovog ulja
sol, zdrobljeni šareni papar

Batate ogulite i narežite na kockice pa stavite kuhati u lonac hladne vode. Posolite i kuhajte dok ne omekša. Ocijedite i izgnječite batate u pire.
U posebnoj posudi na maslinovom ulju popržite sitno nasjeckani luk, pa dodajte pire od batata i kratko sve propirjajte. Zalijte sa vodom, tako da ne bude pregusto, dodajte protisnuti češnjak. Posolite, pričekajte da juha zavrije pa kuhajte još nekoliko minuta.
Juhu poslužite posipanu zdrobljenim šarenim paprom.

Print



Primjedbe

  1. U svakom većem supermarketu imaš narančasti, a i bijeli se baš često nađe. Meni su oba vrlo sličnog okusa, tako da mi je svejedno koji uzmem.

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Najčitanije