Grčki pečeni krumpir u limunu
Jela grčke kuhinje idealna su ljetna hrana, prepuna osvježavajućih i aromatičnih aroma. Upravo u taj kalup uklapa se i ovaj grčki krumpir koji je pečen u puno limunovog soka, maslinovog ulja i začinjen origanom. Aroma mu je iznenađujuća, posebna.
Najbolje ga je poslužiti vrućeg uz ribu.
1kg velikih krumpira
1dl maslinovog ulja
sok 2 limuna
1 žlica origana
1 žličica soli
papar
Zagrijati pećicu na 220°C.
Krumpire oguliti i narezati na četvrtine. Poslagati ih u lim za pečenje u jednom sloju. Preliti ih sa 1dl vode, uljem, limunovim sokom, pa posipati origanom, solju i paprom.
Sve dobro promiješati.
Peći u pećnici oko 1h, dok ne omekšaju i posmeđe. Nakon pola sata možete ih okrenuti i dodati vode ako
je potrebno.
Print
Najbolje ga je poslužiti vrućeg uz ribu.
1kg velikih krumpira
1dl maslinovog ulja
sok 2 limuna
1 žlica origana
1 žličica soli
papar
Zagrijati pećicu na 220°C.
Krumpire oguliti i narezati na četvrtine. Poslagati ih u lim za pečenje u jednom sloju. Preliti ih sa 1dl vode, uljem, limunovim sokom, pa posipati origanom, solju i paprom.
Sve dobro promiješati.
Peći u pećnici oko 1h, dok ne omekšaju i posmeđe. Nakon pola sata možete ih okrenuti i dodati vode ako
je potrebno.
Pravila sam ga neki dan i oduševljene smo ukusom.
OdgovoriIzbriši