Crumble sa šumskim voćem

Proljetos, kad su se pojavile prve jagode, poželjela sam napraviti crumble sa jagodama i krenula tražiti recept po blogu. A recepta nema. Bila sam čvrsto uvjerena da sam taj recept objavila. Nisam, nekako mi je promaknulo. Naravno da moram nadoknaditi propušteno i podijeliti s vama ovaj najjednostavniji recept za mirisni crumble.

Crumble je jednostavno slatko jelo sa zapečenim voćem koje možete poslužiti kao lagani desert ili voćni doručak. Posebno slastan doručak za one koji doručkuju zobene pahuljice :).
Voće odaberite po ukusu ili stanju u hladnjaku. Meni su najdraže one koje uključuju jagode ili maline. Iako, vjerujem da će vas iznenaditi divan okus pečenih breskvi, marelica, a o bogatstvu okusa borovnica, kupine i aronije mislim da nema potrebe trošiti prazne riječi. To jednostavno trebate probati.

Poslužuje se još topao, po želji uz kuglicu sladoleda. 






Za pripremu ovog crumblea trebat će te samo 5 sastojaka:

500g voća po izboru (za crumble na slici - borovnice, maline, breskve)
3 žlice šećera
40g brašna
50g zobenih pahuljica
2 žlice otopljenog maslaca

Ugrijte pećnicu na 180C.
Voće očistite, operite, narežite na manje komade. Pospite sa 1 žlicom šećera i žlicom brašna, dobro promiješajte te ostavite da odstoji desetak minuta.
U drugoj posudi pomiješajte zobene pahuljice, te ostatak šećera i brašna. Dodajte otopljeni maslac, pomiješajte u grubo da se naprave mrvice. 
U ramekine (2 veća ili 3 manja) rasporedite voće, pospite mješavinom zobenih pahuljica i stavite peći oko 30 minuta u ugrijanoj pećnici. 

A ovo je bio isti crumble samo sa jagodama :)


Komentari

  1. Odličan brz i jednostavan recept za ljetne dane. Najprije sam naslov pročitala kao crumble sa šunkom i voćem, pa sam malo ostala zatečena! :))

    OdgovoriIzbriši
  2. hvala :). Sljedeće što sam željela isprobati je zaista slani crumble, možda čak sa šunkom, bez voća ipak ;)

    OdgovoriIzbriši
  3. Jayko volim ovakve jednostavne recepte.

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Najčitanije