Popečci od kelja i zobenih pahuljica

Vrijeme je za laganiju hranu, zelenje i veću dozu vitamina. Čak i ako baš niste ludi za keljom svidjet će vam se u ovoj kombinaciji :)








1 manja glavica kelja
200g zobenih pahuljica
1 žlica maslinovog ulja
1 manji luk
1 žlica nasjeckanog peršina

1 jaje
sol i papar
krušne mrvice
ulje za prženje


Zobene pahuljice namočiti u vodi.
Kelj očistiti, oprati, natrpati na trakice i kratko prokuhati u kipućoj slanoj vodi. Ocijediti i sitno narezati.
Na maslinovom ulju popržiti sitno nasjeckani luk dok ne postane proziran, pa umiješati kelj, peršin i ocijeđene zobene pahuljice. Posoliti, popapriti i sve dobro promiješati te pustiti da se malo prohladi. U mlaku smjesu umiješati jaje i uz pomoć krušnih mrvica oblikovati popečke. Pržiti u tavi s malo vrućeg ulja, s obje strane do zlatno žute boje.

Ispiši recept

Primjedbe

  1. Može li se musli koristiti umjesto zobenih pahuljica za ovaj recept

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne. Musliji na koje ste stavili link su zaslađeni i ne vidim kako bi mogli ici u slano jelo kao što je ovo. Osim ako niste baš ljubitelj kombinacije kelja sa šećerom i suhim voćem ili kelja i čokolade ;)

      Izbriši

Objavi komentar

Najčitanije