Krumpir sa gljivama i pancetom

Slasno i masno? Slasno je svakako :)
I iako se koristi samo žlica maslaca i višak masnoće se odljeva ipak ne možemo reći da je ovo lagani prilog. Pripremam ga obično zimi, uz neko pečenje.
Odlično se slaže npr. s piletom na turski način.






600g krumpira
250g šampinjona
50g pancete
1 luk
žlica maslaca
sol, papar, peršin

Krumpir narezati na ploške i kratko ga prokuhati u slanoj kipućoj vodi. Ne smije se prekuhati.
Gljive očistiti i narezati na četvrtine, a luk i pancetu na kockice. Ugrijati žlicu maslaca i na njemu popržiti ploške kuhanog krumpira. Kad krumpir porumeni izvaditi ga na ugrijani tanjur. U istu tavu dodati luk i pancetu, kratko popržiti, odliti masnoću ako je ima previše i vratiti krumpire, gljive i peršin. Tavu poklopiti, povremeno lagano promiješati, pa nakon 15-tak minuta kad gljive omekšaju posoliti i popapriti.


Printaj recept







Primjedbe

Objavi komentar

Najčitanije