Semifreddo sa šafranom i pistacijama
... aromatiziran ružinom vodicom :).
Opet je vruće i opet radim semifreddo, meni najdražu vrstu sladoleda. Ovoga puta je sa daškom Orijenta. Baza od grčkog jogurta i slatkog vrhnja je prvo obojana šafanom, pa aromatizirana home made ružinom vodicom i onda još obogaćena pistacijama.
Ružinu vodicu sam radila ovako - sa Dulce Delight. Recept je odličan. Vrlo je jednostavno, a rezultat je divan - mirisan i neodoljiv.
Naravno, ovaj semifeddo se može pripremiti i bez ružine vodice. I tako će biti fin :)
200 ml slatkog vrhnja
300 g grčkog jogurta
4 žlice šećera u prahu
pola žličice zdrobljenog šafrana
Opet je vruće i opet radim semifreddo, meni najdražu vrstu sladoleda. Ovoga puta je sa daškom Orijenta. Baza od grčkog jogurta i slatkog vrhnja je prvo obojana šafanom, pa aromatizirana home made ružinom vodicom i onda još obogaćena pistacijama.
Ružinu vodicu sam radila ovako - sa Dulce Delight. Recept je odličan. Vrlo je jednostavno, a rezultat je divan - mirisan i neodoljiv.
Naravno, ovaj semifeddo se može pripremiti i bez ružine vodice. I tako će biti fin :)
200 ml slatkog vrhnja
300 g grčkog jogurta
4 žlice šećera u prahu
pola žličice zdrobljenog šafrana
2 žlice ružine vodice
50g jezgre pistacija (neslane)
Šafran otopite u žlici vruće vode i ostavite da odstoji desetak minuta.
Slatko vrhnje mikserom istucite u šlag. Dodajte mu grčki jogurt i šećer u prahu te dobro istucite mikserom da se smjesa ujednači. Dodajte šafran i ružinu vodicu i opet dobro izmiješajte.
Kalup (duguljasti za kruh) obložite prozirnom folijom te ulijte pola pripremljene smjese. Stavite u zamrzivač na pola sata. Jezgre pistacije sitno nasjeckajte i umiješajte u drugu polovicu i ostavite par za ukras. Izvadite kalup iz zamrzivača i nalijte ostatak smjese sa pistacijama. Vratite u zamrzivač i hladite preko noći.
Slatko vrhnje mikserom istucite u šlag. Dodajte mu grčki jogurt i šećer u prahu te dobro istucite mikserom da se smjesa ujednači. Dodajte šafran i ružinu vodicu i opet dobro izmiješajte.
Kalup (duguljasti za kruh) obložite prozirnom folijom te ulijte pola pripremljene smjese. Stavite u zamrzivač na pola sata. Jezgre pistacije sitno nasjeckajte i umiješajte u drugu polovicu i ostavite par za ukras. Izvadite kalup iz zamrzivača i nalijte ostatak smjese sa pistacijama. Vratite u zamrzivač i hladite preko noći.
Izvaditi na sobnu temperaturu pola sata prije posluživanja.
Poslužite posuto sa ostatkom nasjeckanih pistacija
obožavam ga, ali radila sam samo jednom, i to s medom. divna je ova tvoja kombinacija
OdgovoriIzbrišibaš me zanima okus šafrana!!
OdgovoriIzbrišiIzvrsno izgleda i jako me mami da ga probam kako zbog samog šafrana tako i zbog cijele kombinacije. Imam ružin liker pa ću njega koristiti umjesto ružine vodice.
OdgovoriIzbriši