Limun brownies ili lemonies
Evo još jednog receptića kojeg sam našla na Pinterestu i morala odmah isprobati.
Limunasti, a pritom taman sočni i meki kao pravi browniesi. Odlični i vrijedi ih isprobati, posebno ako ste ludi za limunima kao ja :). Razmišljam da i ih isprobam i u varijanti sa narančom :)
220g brašna
130g šećera
prstohvat soli
200g omekšalog maslaca
3 jaja
3 žlice limunovog soka
3 žlice naribane limunove korice
za limun glazuru:
200g šećera u prahu
4 žlice limunovog soka
4 žlice limunove korice
Ugrijati pećnicu na 180°C.
Naribati koricu 2 velika limuna i iscijediti im sok.
U posudu za miksanje staviti brašno, šećer, sol i omekšali maslac i dobro izmiješati mikserom. U posebnoj posudi izmiksati jaja sa limunovim sokom i koricom. Mješavinu jaja uliti u pevu smjesu i dobro izmiksati.
Manji kalup za kolače namastiti i dobro pobrašniti te žlicom rasporediti tijesto i zagladiti ga.
Peći u zagrijanoj pećnici 20-25 minuta dok rubovi lagano ne posmeđe, a čačkalica zabodena u sredinu izađe čista.
Ohladititi te preliti glazurom.
Glazuru pripremiti tako da šećer u prahu promiješate sa limunovim sokom i koricom u glatku masu i špatulom namažete na kolač.
Printaj recept
Limunasti, a pritom taman sočni i meki kao pravi browniesi. Odlični i vrijedi ih isprobati, posebno ako ste ludi za limunima kao ja :). Razmišljam da i ih isprobam i u varijanti sa narančom :)
220g brašna
130g šećera
prstohvat soli
200g omekšalog maslaca
3 jaja
3 žlice limunovog soka
3 žlice naribane limunove korice
za limun glazuru:
200g šećera u prahu
4 žlice limunovog soka
4 žlice limunove korice
Ugrijati pećnicu na 180°C.
Naribati koricu 2 velika limuna i iscijediti im sok.
U posudu za miksanje staviti brašno, šećer, sol i omekšali maslac i dobro izmiješati mikserom. U posebnoj posudi izmiksati jaja sa limunovim sokom i koricom. Mješavinu jaja uliti u pevu smjesu i dobro izmiksati.
Manji kalup za kolače namastiti i dobro pobrašniti te žlicom rasporediti tijesto i zagladiti ga.
Peći u zagrijanoj pećnici 20-25 minuta dok rubovi lagano ne posmeđe, a čačkalica zabodena u sredinu izađe čista.
Ohladititi te preliti glazurom.
Glazuru pripremiti tako da šećer u prahu promiješate sa limunovim sokom i koricom u glatku masu i špatulom namažete na kolač.
Printaj recept
Obožavam, divni su!
OdgovoriIzbrišiHvala :)
Izbrišikrasno! volim limunkaste kolače :)
OdgovoriIzbrišihvala :)
IzbrišiNisam ljubitelj limuna u kolačima, ali zato mislim da bi ovaj kolač bio odličan s narančama!
OdgovoriIzbrišida, i ja to mislim :)
IzbrišiBaš dobro izgledaju.
OdgovoriIzbrišiPredobri su , jako mi se sviđa što su ovako limunkasti, obavezno idu u isprobavanje !
OdgovoriIzbriši