Foccacia s maslinama i ružmarinom

Na žalost, nemam vremena redovno sama peći kruh. Jako mi je žao zbog toga jer zaista ništa ne može zamijeniti miris i okus finog domaćeg kruha.
Ovog sam puta pekla foccaccu kojoj sam dodala crne masline i suhog ružmarina za dašak Mediterana.

Ovo je i moja ulaznica za  igru  Ajme, koliko nas je koju ovog mjeseca vodi Milkica s bloga Mimi's Kingdom,  na temu ružmarin.





400g brašna
žličica soli
1 suhi kvasac
5 žlica maslinovog ulja
1 žlica meda
250ml mlake vode
1 žličica ružmarina
šaka crnih maslina

Med otopiti u mlakoj vodi. Brašno pomiješati sa soli i kvascem te dodati maslinovo ulje pa sa mlakom vodom umijesiti tijesto.
Pobrašiti posudu pa u nju staviti tijesto da se diže oko sat vremena.
Maslinama očisititi koštice, nasjeckati ih te s ružmarinom umiješati u dignuto tijesto.
U pleh za pečenje staviti papir za pečenje, tijesto oblikovati u pogaču pa staviti na papir. Pustiti da se diže još 15-tak minuta.
Peći u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 20 minuta.

Printaj recept



Primjedbe

  1. Osim sa sjemenkama, obožavam i kruh s maslinama i ružmarinom! Odlična, mirisna i neodoljiva ulaznica!

    OdgovoriIzbriši
  2. Kombinacija koja ne moze biti losa... Odlicno! Hvala na ulaznici! :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Super izgleda. I ja volim domaći kruh a nemam ga vremena mijesiti svaki dan.

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Najčitanije