Koliko-toliko kiflice s nutellom


Ovo je slatka varijanta recepta koliko-toliko. Roščići su divni, meki, lisnati, a jako brzo gotovi. Samo ih nemojte jesti tople :).

Ovaj recept je i moja ulaznica za ovomjesečni krug igre Ajme, koliko nas je koju ovog mjeseca vodi Irena s bloga Sweet and salty, a tema je nutella.







250g glatkog brašna
250g maslaca
250g ocijeđenog kravljeg sira

100g nutelle za nadjev
150g šećera u prahu

Hladan maslac narežite na listiće te ga sa brašnom umiješajte tako da dobijete mrvice. Dodajte kravlji sir te brzo umijesite tijesto. Zamotajte ga u foliju i stavite u hladnjak na pola sata.
Na pobrašnjenoj dasci ili pek-papiru razvaljajte tijesto na cca pola cm debljine te uz pomoć kotačića za tijesto napravite kvadratiće 4x4cm. Na sredinu svakog stavite nadjev (malo nutelle ili pekmeza) te mu spoijite krajeve. Nemojte stavljati previše nadjeva jer će iscuriti tijekom pečenja.
Pecite na plehu obloženim pek-papirom na 200°C oko 20 minuta dok roščići lagano ne porumene.
Pečene roščiće još vruće uvaljajte u šećer u prahu.

Ohladite prije posluživanja i uživajte.


Printaj recept



Primjedbe

  1. Ej, ovo je zbilja savršeno! već sam se bojala da se radi o nekom lisnatom ili dizanom tijestu koje zahtijeva sate miješenja ili dizanja: Kad tamo, brzo k'o keks i sigurna sam, odlično. Pinam.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :). Da, jako se brzo rade, a još brže jedu :)

      Izbriši

Objavi komentar

Najčitanije