Juha od tikvica



Mora li baš juha od tikvica biti krem-juha? Ne, ne mora, nikako ne mora.
Iako je i meni ukusna krem juha, ovakva juha mi je više nego dobrodošla promjena.
Prepuna povrća, vitamina, okusa, a i dalje dovoljno fina da ju i djeca vole. A to je u konačnici i najbolji pokazatelj što je fino i ukusno, zar ne?






2 veće tikvice
1 mrkva
1 veći luk
1 krumpir

malo soka od rajčice
nekoliko žlica maslinovog ulja
list celera
sol, papar





Povrće naribati na ribež.
U veći lonac staviti par žlica maslinovog ulja, ugrijati ga te dodati naribano povrće. Prijti dok povrće ne omekša te zaliti s nekoliko žlica soka od rajčice. Pirjati još nekoliko minuta te zaliti toplom vodom (oko 1l). Posoliti, popariti, dodati sitno nasjeckano lišće celera te kuhati na laganoj vatri dok povrće ne omekša.

Printaj recept




Komentari

  1. Slažem se, juha od tikvica ne mora uvijek biti krem juha. I ova mi je odlična, pravim je čim prije jer obožavam i tikvice i juhe !

    OdgovoriIzbriši
  2. zanimljiv blog ima puno recepata

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Najčitanije