Semifreddo s breskvama
Joj, kak je vruće....Fine, slatke breskvice sa amarettima su odlična kombinacija, pa jos kad je sve to ohlađeno, pa aromatizirano kardamomom, pa opet ohlađeno.... :) Teško im je odoljeti.
Ma, najvaznije je zapravo da je riječ o ledenom desertu koji možete jesti bez bojazni od raznoraznih beštija koje vole ljeto i svježa jaja i tako to..
200g vrhnja za šlag
500g očišćenih bresaka
5 žlica šećera u prahu
100g marscaponea
sok od pola limuna
malo kardamoma
8 usitnjenih amaretti keksića
Slatko vrhnje mikserom istucite u šlag i stavite ga u hladnjak dok pripremate ostale sastojke. Breskve očistite, ogulite i zdrobite ih štapnim mikserom ili vilicom. Breskvama dodajte šećer, marscapone, limun i kardamom te dobro izmiksajte. Dodajte šlag te dobro promiješajte velikom žlicom. Kalup (duguljasti za kruh) obložite prozirnom folijom te ulijte pola pripremljene smjese, posipajte sa usitnjenim amaretti keksićima te ulijte ostatak smjese. Stavite u zamrzivač preko noći. Izvaditi na sobnu temperaturu pola sata prije posluživanja.
Ovakav semifreddo možete napraviti i sa nekim drugim ljetnim voćem, a amaretti keksiće zamijeniti sa usitnjenim bademima, lješnjacima ili nekim drugim keksom.
Printaj recept
Odlična kombinacija, a što je najvažnije jako osvježavajuća
OdgovoriIzbrišiSviđa mi se, brekva, hladno, osvježava..tu sam!
OdgovoriIzbrišiOdličan desert. Sve sastojci koji se jako dobro nadopunjuju, a najvažnije je da je priprema jednostavna.
OdgovoriIzbrišihvala! da, priprema ne moze biti jednostavnija :)
IzbrišiSavršena ljetna poslastica, pravim prvom prilikom !
OdgovoriIzbrišihvala, i sigurna sam da ce ti se svidjeti :)
Izbrišidivan i jednostavan recept, taman za ove vrućine :D
OdgovoriIzbriši