Ružice od meda s jagodama
Ovo je pecivo idealno za dorucak, al bit će ukusno i kao desert poslije ručka. Tijesto je nešto kompaktnije zbog dodatka meda, al je zato i ukusnije i duže zadržava svježinu. Nadjev je divan, želirni šećer poveže smjesu jagoda u nešto slično svježe pripremljenom pekmezu, no i jagode ostaju kompaktne i vidi se itekako da su upotrijebljene svježe jagode, a ne već ukuhane. A osim toga sokovi će se cijediti pa na dnu svake ružice stvaraju ukusnu slatku koricu.
Samo pazite da vam se ne prepeku, ja sam svoje izvadila doslovce u zadnji čas da ostanu meke:).
500g brašna
1 suhi kvasac
250ml mlakog mlijeka
50g meda
80g omekšalog maslaca
prstohvat soli
na nadjev:
500g jagoda
8 žlica želirnog šećera
žličica naribane limunove korice
60g maslaca narezanog na sitne komadiće
Umijesiti tijesto od navedenih sastojaka i ostaviti na toplom mjestu da se diže oko pola sata. Premijesite ga pa ostavite da se diže još pola sata.
Ugrijati pećnicu na 180°C.
Dignuto tijesto razvaljati na veliki pravokutnik.
Za nadjev jagode narezati na kockice te dodati želirni šećer, limunovu koricu i maslac narezan na listiće. Dobro promiješati te raporediti po razvaljanom tijestu. Smotati i narezati na 12 debljih ploški.
Poslagati u namašćen okrugli kalup i peći 30-40 minuta u pećnici zagrijanoj na 180°C.
Posuti šećerom u prahu i poslužiti.
Printaj recept
Divno je ,baš mi se dopada.
OdgovoriIzbrišihvala :), zao mi je sto nisma stigla s ovim receptom na igru.
OdgovoriIzbrišiObožavam doručkovati ovakve delicije.
OdgovoriIzbrišifino, fino... :)
OdgovoriIzbrišiStvarno prekrasno izgledaju!
OdgovoriIzbrišiHvala :)
IzbrišiJako fino !! Ovo bi bio jedan idealan doručak, obožavam ovakva peciva , mekana i sa divnim nadjevom kao što je ovaj !
OdgovoriIzbrišiI ja! Ja i inače jako volim sva dizana tijesta :)
IzbrišiSuper recept za jagodno pecivo. Imam jagode doma in bom takoj preizkusila tvojo idejo.
OdgovoriIzbriši